Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

TTK 355 S
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HighPerformance
 3. Odvlaživanje
 4. Kondenzacijski isušivač vazduha, mobilan
 5. Gewerbe‑Luftentfeuchter TTK‑S‑Serie
 6. TTK 355 S

Komercijalni odvlaživač vazduha TTK 355 S

Novi lider cene i performansi u klasi od 70 litara

Za najkraće vreme smanjivanje visokih vrednosti vlažnosti vazduha ili suvereno održavanje suvim velikih prostorija – tu je TTK 355 S na svom terenu, za to je konstruisan.

Ovo omogućava pametna kombinacija snažnog rotacionog klipnog kompresora od 1,27 kW i kvalitetnog ventilatora za količine vazduha do 490 m³/h.

Zahvaljujući velikoj recirkulaciji vazduha, moguće je sistemu prenosa toplote sa optimizovanom snagom dopremati ekstremne količine vlage iz okolnog vazduha radi brzog sušenja. Na taj način je iz vazduha u prostoriji moguće izvući do 70 litara vlage na dan sa samo jednim TTK 355 S.

Pri tom, kvalitetno automatsko otapanje toplim gasom uređaja TTK 355 S, za razliku od drugih sistema otapanja, obezbeđuje mnogo efikasniji kapacitet odvlaživanja bez pauza za otapanje u vremenskim intervalima, za vreme kojih ne dolazi do odvlaživanja.

Zaštita investicije za vaše uređaje za sušenje

Posebno kod sušenja građevinskih objekata leti ili isušivanja štete od poplave, veoma brzo dolazi do stvaranja klimatskih uslova koji mogu ekstremno da skrate životni vek kondenzacionih sušača - potpuno nezavisno od fabričkog proizvoda. Pošto nama kao proizvođaču nije svejedno ukoliko bi vaše kondenzacione sušače uslovljeno načinom rada često morali da menjate za nove pre vremena, pripremili smo preporuke za primenu u praksi u cilju zaštite investicije za vaše uređaje za sušenje. Ovde saznajte više ...

Da li ste znali da je svaki sušač vlage istovremeno i komercijalni odvlaživač vazduha ali da nije svaki komercijalni odvlaživač vazduha automatski i pravi sušač vlage? Razloge za postojanje i zbog čega otapanje toplim gasom pravi odlučujuću razliku, saznajte ovde ...

Česte promene lokacije i primena u grubim uslovima na gradilištu za ovaj kondenzacioni sušač nisu problem:

Zahvaljujući ergonomskoj izvedbi sa kolicima sa šipkom profila ručke i velikim točkovima, TTK 355 S se i preko neprohodnog terena ili stepenica može lako transportovati - tehnologija sa rotacionim klipnim kompresorom pri tom omogućava transport u praktično bilo kom položaju. U unutrašnjem prostoru gumeni točkovi ne ostavljaju tragove na parketu ili drugim osetljivim površinama.

Specijalni omotač štiti električne komponente odvlaživača od štetnih naslaga prašine ili vlage, koje ugrožavaju funkciju i dugovečnost elektronike.

Njegove ubedljive unutrašnje vrednosti ne zaostaju za spoljnim karakteristikama ovog sušača vlage: Svi delovi TTK 355 S su pouzdano zaštićeni i naočito spakovani u za praksu optimizovani nemački industrijski dizajn, koji je zaštićen kao estetski model.

I u skladištu TTK 355 S ostavlja dobar utisak - i predstavlja se iznenađujuće malih dimenzija. Jer on poseduje dva praktična žleba za slaganje na gornjoj strani uređaja, koji omogućavaju stabilno slaganje uz uštedu prostora TTK-S uređaja istih dimenzija, prilikom transporta i u depou.

TTK 355 S – posebne karakteristike

Jasna kontrolna tabla – zaštićena branicima.
Jasna kontrolna tabla – zaštićena branicima.
Optional erhältlicher MID-Betriebsstundenzähler

Sofisticirana tehnologija TTK 355 S, koja se može kontrolisati pomoću higrostata, zahteva samo nekoliko podešavanja koja se mogu izvršiti da bi se uštedelo vreme na centralnoj kontrolnoj tabli, koja je okružena dvema branicima za zaštitu radnih elemenata.

 

Sve kontrole na prvi pogled:

 1. Branik za zaštitu komandi
 2. Standardni merač sati
 3. Takođe opciono dostupan kao dvostruki brojač radnih sati i potrošnje energije (MID-kompatibilan).
 4. Prekidač za izbor kapaciteta odvlaživanja
 5. Indikator zaštite od pregrevanja kompresora
 6. Svetlo upozorenja nivoa
Ručka za transport TTK 355 S je podesiva po visini tako da možete podesiti visinu ručke i lako uvući ručku za skladištenje koje štedi prostor.
Transportna ručka podesiva po visini
Ručka za transport TTK 355 S je podesiva po visini tako da možete podesiti visinu ručke i lako uvući ručku za skladištenje koje štedi prostor.
Transportna ručka podesiva po visini
Dva žleba za slaganje omogućavaju stabilno i prostorno slaganje TTK-S komercijalnih odvlaživača istih dimenzija.
Može se slagati radi uštede prostora
Razvoj, dizajn, proizvodnja: 100% Trotec. Robusni dizajn kolica TTK 355 S ilustruje nemački industrijski dizajn optimizovan za praksu, koji je zaštićen kao registrovani dizajn.
Robusna konstrukcija iz EU kvaliteta proizvodnje
Obrtnički isušivač vazduha TTK-S-serije

Svi Obrtnički isušivač vazduha TTK-S-serije u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Obrtnički isušivač vazduha TTK-S-serije, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Obrtnički isušivač vazduha TTK-S-serije iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

Prednosti u praksi:

 • Razvoj, dizajn, izrada: 100 % Trotec
 • Visoka snaga odvlaživanja i na niskim temperaturama
 • Maksimalna zaštita od prašine i vlage za sve električne komponente
 • Konstrukcija ekstremno jednostavna za održavanje
 • Optimalne karakteristike rukovanja
 • Zahvaljujući rotacionom klipnom kompresoru može se transportovati i skladištiti u svakom položaju
 • Praktični žleb za slaganje za stabilno skladištenje uz uštedu prostora i transport
 • Mogućnost višestrukog slaganja modela istih dimenzija
 • Za praktičnu primenu optimizovani nemački industrijski dizajn - zaštićen kao estetski model

Zadržavanje aktivne vrednosti kroz integrisanu toplotnu zaštitu kompresora sa automatskim isključivanjem

U aplikacijama za sušenje sa izuzetno visokom vlažnošću i visokim temperaturama u isto vreme – na primer, kada se čisti voda od oštećenja – rashladni sušači brzo dostižu svoj crveni opseg performansi. Ovde važi privlačno „pravilo 35“: oštećenje vode za sušenje iznad 35 stepeni smanjuje životni vek mašine za sušenje na manje od 35%!

Međutim, to nije pitanje kvaliteta komponenti, već čista fizika koja važi za sve rashladne sušare na tržištu, bez obzira na proizvođača.

Dok većina profesionalnih kondenzatorskih sušara pri umerenoj vlažnosti oko 70% r.h. i dalje može da radi bez problema do 35 °C, veoma visoka vlažnost vazduha u kombinaciji sa visokom sobnom temperaturom znači da se vlažnom vazduhu u prostoriji isporučuje znatno više energije, koji se takođe mora "obraditi" preko rashladnog sredstva.

Kao rezultat toga, pritisak rashladnog sredstva u sistemu se neizmerno povećava, što dovodi do destruktivnog opterećenja kompresora.

Odvlaživači će u početku nastaviti da rade, ali znatno iznad svoje granice „duboko u tamnocrvenoj oblasti“, što rezultira izuzetno skraćenim preostalim vekom trajanja.

integrierter Kompressor-Hitzeschutz

Zbog toga komercijalni odvlaživači TTK-S serije imaju integrisanu toplotnu zaštitu kompresora za aktivno održavanje vrednosti vaših uređaja:

Senzori stalno prate toplotno opterećenje kompresora. Ako je temperatura unutar definisanog radnog opsega, integrisani indikator toplotne zaštite će pulsirati u dugom nizu, ukazujući da odvlaživač radi optimalno.

Čim temperatura pređe kritičnu granicu od 35 °C, automatski sistem isključuje kompresor da bi ga zaštitio, dok ventilator ostaje u radu, i automatski ponovo aktivira kompresor čim temperatura ponovo padne ispod 35 °C.

Ova zaštita ne samo da značajno produžava radni vek odvlaživača, već i sprečava termička oštećenja materijala u prostoriji i građevinskog materijala kada se koriste.

Ipak, ne postoji način da se zaobiđe upotreba kondenzatorskih sušara za takve zadatke sušenja, jer adsorpcioni odvlaživači vazduha ovde troše znatno više energije uz iste performanse sušenja i stoga nisu razumna alternativa, posebno sa ekonomske tačke gledišta.


Zaštita investicije za vaše uređaje za sušenje

Posebno kod sušenja građevinskih objekata leti ili isušivanja štete od poplave, veoma brzo dolazi do stvaranja klimatskih uslova koji mogu ekstremno da skrate životni vek kondenzacionih sušača - potpuno nezavisno od fabričkog proizvoda. Pošto nama kao proizvođaču nije svejedno ukoliko bi vaše kondenzacione sušače uslovljeno načinom rada često morali da menjate za nove pre vremena, pripremili smo preporuke za primenu u praksi u cilju zaštite investicije za vaše uređaje za sušenje. Ovde saznajte više ...


Savet dodatne opreme:

Vanjska pumpa kondenzata za stalni rad

Ova opcionalno dostupna pumpa za kondenzat odgovara svim TTK-S modelima kompanije Trotec i idealna je za duže, nenadzorovane operacije sušenja. Sa visinom pumpe do 5 metara, kondenzat se može izbaciti iz sakupljačkog spremnika građevine u veći spremnik ili van. To znači da građevinski sušač može raditi u kontinuiranom radu bez punog sakupljačkog spremnika koji prekida proces odvlaživanja.

Više informacija je dostupno ovde.

Propisni obračun struje za starije uređaje bez brojila?

Posedujete ovakav stariji ili druge električne uređaje bez MID usklađenih brojila potrošnja energije, čiju potrošnju želite da obračunate za osiguranje? Onda je BX50 MID perfektno rešenje. Jednostavno instalirajte između uređaja i fiksne utičnice za struju - gotovo!


Podrška ventilatora

Brže sušenje zgrada zahvaljujući cirkulaciji vazduha

Kombinovana upotreba građevinskih sušara i ventilatora može skratiti vreme sušenja za polovinu. Svaka sušara je dopunjena ventilatorom koji značajno utiče na performanse sušenja, a samim tim i na vreme sušenja.

Jača cirkulacija vazduha dovodi do bržeg isparavanja vlage, jer što je veća brzina strujanja na površini materijala, brži je proces sušenja.

Aksijalni ventilatori serije TTV i TTV-S posebno su pogodni za nošenje sušenja.

zaštitna kapulja

Praktična zaštitna hauba je opciono dostupna za sve komercijalne odvlaživače TTK-S serije.

Tako da vremenski uslovi, prašina itd. više ne može uticati na odvlaživač TTK 355 S.

TTK-S-Serie - praktische Schutzhaube

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Kupovina

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 1.120.000.163
Kapacitet odvlaživanja
  pri 20 °C / 60 % rel. vlaž. [l/24h] 27
  pri 30 °C / 80 % rel. vlaž. [l/24h] 55
  maks. [l/24h] 70
Količina vazduha
  Stepen maks. [m³/h] 490
Preporučena veličina prostorije sušenje građevinskih objekata
  450
  180
Preporučena veličina prostorije održavanje suvoće
  900
  360
Uslovi okruženja
  Temperaturni opseg min. [°C] 5
  Temperaturni opseg maks. [°C] 32
  Opseg vlažnosti min. [% r.F.] 50
  Opseg vlažnosti maks. [% r.F.] 90
Električne vrednosti
  Priključak za struju 220 - 240 V, 50 Hz
  Nazivna primljena struja [A] 6,1
  Primljena snaga [kW] 1,4
  preporučeni osigurač [A] 10
Električni priključak
  Priključni utikač CEE 7/7
  Dužina kabla [m] 3
kompresor
  Rotacioni klipni kompresor
  Tip rashladnog sredstva R-454C
  Količina rashladnog sredstva [g] 650
  GWP faktor 146
  CO2 -ekvivalent 0.0949 t
  Pritisak usisna strana [MPa] 0,6
  Pritisak izlazna strana [MPa] 2,2
  maks. dozvoljeni pritisak [Mpa] 3
Rzervoar za vodu
  Sadržaj u [Litar] 6
Vrednosti zvuka
  Razmak 1 m [dB(A)] 54
Funkcije i oprema
  automatski sistem dijagnostike greške
  Kontrolna lampica statusa rada
  Room temperature sensor
  Automatsko isključivanje
  Operating button for draining residual water
  Auto restart function
  Connection for external condensate drain
  Memory funkcija
  Funkcija naknadnog rada ventilatora
Dimenzije
  Dužina (bez ambalaže) [mm] 390
  Širina (bez ambalaže) [mm] 380
  Visina (bez ambalaže) [mm] 725
Težina
  (bez ambalaže) [kg] 39
Опрема, карактеристике и функције
Automatsko otapanje
  Topli gas
Automatsko odvlaživanje
  Nonstop odvlaživanje
  higrostatsko upravljanje
  analogni higrostat
Ventilator
  aksijalno
  Stepeni ventilatora 1
Kontrola rezervoara za kondenzat
  Rezervoar postoji
  Zaštita od prepunjavanja sa automatskim isključivanjem
  Upozoravajuća lampica nivoa punjenja kod punog rezervoara za vodu
Filter vazduha u prostoriji
  lako dostupno
  može se čistiti
Brojač radnih sati
  Brojač radnih sati
  Brojilo potrošnje struje
Mobilnost
  Ručke za nošenje / transportna ručka(e)
  Puni gumeni točkovi ne ostavljaju trag boje
  podesiva ručka-šipka
  Nogice
  Izvedba sa kolicima
Odvod kondenzata
  Crevo u obimu isporuke
  Priključak creva moguće
  Kondenzatna pumpa
  Preporučena veličina creva [mm] 19
Komandni panel
  Zaštitni profil
Mogućnost skladištenja
  moguće slaganje
Izvedba kućišta
  Čelik obloženi

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Seminari

Preuzimanje

Loading...

Video proizvoda