Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Savršena klima u garaži za optimalno održavanje vrednosti
Savršena klima u garaži za optimalno održavanje vrednosti
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HighPerformance
 3. Odvlaživanje
 4. Kondenzacijski isušivač vazduha, stacionaran
 5. Odvlaživač vazduha DH-VPR+
 6. Održavanje vrednosti Oldtimer - Classic Cars

Savršena klima u garaži za optimalno održavanje vrednosti

Sa aktivnim menadžmentom klime štitite Vaše kromirane dragulje pouzdano od svih opasnosti u garaži

Savršena klima garaže za optimalno održavanje vrednosti

Pouzdano. Lako održavanje i sa puno ljubavi prema automobilu.

Trajno održavanje vrednosti motoriziranih snova je valjda jedna od najvećih izazova za svakog ljubitelja auta. Kromirani dragulji bi Naposletku trebali blistati a ne hrđati. Zato se nalaze, osim vožnji ili sudjelovanju na reliju, većinu vkaiša dobor zaštićeni u prikladnoj garaži.

Stvarno dobro zaštićeni? Što, ako su rđa i korozija već poćeli svoje razarajuće djelo, ili je plesan neopaženo nastao iza armatura, u sjedalima ili pod tepihom? Nije sve Patina! Naša fibula o garažama Vas informiše, koje opasnosti prete i u Vašoj garaži.

Ruku na srce! Redovito kontrolirate ulje i rashladnu tekućinu u Vašem klasiku. Ali da li kontrolirate takođe i vlažnost vazduha u Vašoj garaži? Tek onako? Vlažnost je najgori neprijatelj svakog klasičnog automobila.

Garaža štiti od štetnih utjecaja vkaiša, ali ne i od posledica od prevlažnog (više od 50% r.v.) ili presuvog (manje od 40 % r.v.) vazduha u garaži.

ThinC! tehnologija osigurava tokom cele godine optimalnu klimu u garaži.


Stara ljubav ne rđa? Možeš misliti!

Nepovoljna klima u garaži je razlog višestrukih šteta na vozilu

Ljeti je vlažnost vazduha ekstremno visoka. U Evropi, prosječne vrednosti vlažnosti vazduha od 95 %, nisu iznimka. Mi ljudi to vreme osećamo kao mokro hladno ili sparno toplo, našim vozilima preti još gore. Već od cca. 55 % r.v. metal poinje ekstremno korodirati, vlažna gnijezda se više ne suše.

Od 70 % vlažnosti vazduha plesan već nakon par časova nalazi idealno mesto.

I zimi je vlažnost vazduha neprijatelj broj jedan za vozila: Hladan vazduh prima manje vlage nego topli. Zato se vlažnost taloži na površinama – pogotovo na hladnim metalnim površinama.

Tamo nalazi i najmanje otvore i kutove, koji dovode do korozije. Naša jaka hladnoća pogađa i unutrašnjost Vašeg vozila: Plastika i koža mogu postati porozni.


KONSERVIRANJE umesto RESTAURIRANJE.

Klasičan automobil bi trebao dostojanstveno stariti. Brižljivo patinirani klasici su vkaišski svjedoci sa vidljivom povijesti, koju treba očuvati. Koži je potrebna određena količina vlažnosti za disanje, inače počne pucati. Brtve ispod 40 % vlažnosti vazduha gube elastičnost, kabalovi mogu početi pucati.

Konservirajte vrednost i autentičnost Vašeg klasika sa ThinC! Klimamanagement-om.

SJAJITI SE A NE HRĐATI.

Kromirani dragulji samo sa ispravnom klimom u garaži zadržavaju svoj sjaj. Optimalno regulišena vlažnost štiti od korozije, nastajanja buđa i neugodnih mirisa. K tome ThinC! tehnologija VPR+ Klimamanager efektivno smanjuje mirise benzina, đađu, prašinu i
bakterije.

Štitite jedinstveno originalno stanje Vašeg Classic Cars sa VPR+ Klimamanager za održavanje vrednosti.

VPR+ Klimamanager Vašu garažu čine sefom za klimu

Individualno kao Vaša vozila: Za svaku veličinu garaže odgovarajući uređaj

DH 15 VPR+. Klimamanager.
Za prostorije do 160 m³
DH 15 VPR+
DH 30 VPR+. Klimamanager.
Za prostorije do 400 m³
DH 30 VPR+
DH 60 VPR+. Klimamanager.
Za prostorije do 700 m³
DH 60 VPR+

VPR+ je širom sveta jedinstvena serija uređaja inteligentnih Klimamanager-a, specijalno za upotrebu u garažama i nudi Vam aktivan menadžment klime sa 4-u-1 zaštitnom funkcijom od vlage, mirisa, čađe i prašine.

Sa DH 15 VPR+, DH 30 VPR+ i DH 60 VPR+ ova eksluzivna serija Klimamanager-a obuhvaća tri veličine uređaja i klasa učinka, tako da Vam je na raspolaganju uvek optimalan klima menadžer za svaku površinu garaže. Sva tri Klima menadžera spajaju konstantnu zaštitu od vlage, učinkovitu neutralizaciju mirisa i efektivno održavanje čistoće vazduha – kompletno u dorađenom uređaju na nivou High-Performance-a. Jer u svakom uređaju ne deluje samo visokokvalitetan, industrijski isušivač vazduha za okoline od 0 °C, nego i učinkovita NTP-jedinica za čišćenje vazduha. Tom savršeno usklađenom kombinacijom delovanja se s jedne strane drži vlažnost vazduha u Vašoj garaži radi zaštite od korozije, buđa, poroznosti i raspada, pouzdano na idealnom nivou između 45 do 50 % relativne vlažnosti. Istovkaišo, visokovredan industrijski ionizator stvara ugodnu okolinu, bez mirisa u vazduhu, štetnih materije i mikroorganizama koji stvaraju raspad materijala. Čišćenje vazduha pritom može nastati nezavisno od isušivanja vazduha. U skladu sa specijalnim dvokomponentnim filterom za prašinu i čađu to čini svaki DH-VPR+ savršenim Klima menadžerom i aktivnim zaštitnikom vrednosti u garaži.


VPR+ obuhvatna zaštita za Vaše Classic-Cars

DH 30 VPR+ sa ekranom u Ferrari-crvenoj

Da u Vašoj garaži preteće opasnosti nemaju prilike.

 • rđa: VPR+ vlažnost vazduha drži konstantno na optimalnoj nivou
  i pouzdano sprečava štete od korozije.
 • Mirisi: VPR+ neutralizira mirise sa visokovrednim industrijskim ionizatorima.
 • Čađa: VPR+ raspolaže specijalnim filterima, koji smanjuju taloženje i
  teško odstranjujuće zaostatke.
 • Prašina: VPR+ sigurno i efektivno smanjuje razvoj prašine u garaži.
 • plesan: VPR+ sa inteligentnim klima kondicioniranjem osigurava,
  da plesan ne može ni nastati.
 • Bakterije: VPR+ oksidativnim čišćenjem vazduha
  osigurava klimu prostorije bez razgrađivanja.

Na taj način VPR+ Klimamanager uklanja sve opasnosti u garaži – i istovkaišo još i ekstremno dobro izgleda. Jer ove Klima menadžere dobivate po želji sa prednjom dijafragmom u svim bojama i materijalima – tačno u skladu sa Vaim ambijentom. Optički stilski integrisan i klimatski savršeno kondicioniran.

Classic Data preporučuje za održavanje Classic-Cars

Classic Data - stručnjaci za klasična vozila


Classic Data
, tržišni lider pri ocjenjivanju klasičnih vozila, preporučuje upotrebu VPR+ Klimamanager-a za održavanje klasičnih vozila. Stotine hiljada ekspertiza zadnjih 30 godina su jasna preporuka. Korozija i plesan su još uvek preteća opasnost za stanje klasičnih vozila, iako se isti brižljivo restauriraju i navodno su sigurni u garaži.

Trotec je mrežni partner Classic Data i istovkaišo svijestki tržišni lider za isušivače vazduha. ThinC! tehnologija VPR+ Klimamanager-a ujedinjuje Know-how razvoja kompanije Trotec sa entuzijastčnom strasti za klasična vozila.

Trotec-proizvodi za optimalnu klimu u garaži

Pametna rešenja za Vašu garažu i Vaš Classic-Car