Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Termo-higrometar BZ15C
 1. Proizvodi i usluge
 2. Merni uređaji
 3. Klima
 4. merni uređaji klime
 5. BZ15C termo-higrometar

Termo-higrometar BZ15C

Optimalno prikazuje vrednosti klime u vašoj Classic-Car garaži

Precizni merni podaci sa visokim značajem

Termo higrometar BZ15C je odličan za svakog vlasnika oldtajmera koji i u garaži želi da zaštiti svoj classic car od posledica previše vlažnog ili previše suvog vazduha. Ukoliko je vlažnost vazduha previsoka, počinje masivna korozija čeličnog lima - ako je preniska koža i plastika postaju krte i porozne.

Zahvaljujući svom specijalnom dizajnu skale sa kolor indikacijom u vezi klime, mehanički higrometar omogućava preciznu orijentaciju preko vlažnosti vazduha i temperature u prostoriji garaže. Na prvi pogled možete da utvrdite da li se vlažnost vazduha zaista nalazi u ‚zelenom‘. Brza i jasna čitljivost vlažnosti vazduha je najvažnija zaštita od gubitka vrednosti za jedan Classic-car.

Preciznost merenja BZ15C iznosi ± 3 % relativne vlažnosti u opsegu 20 do 100 % rel.vlaž. Termo-higrometar poseduje kvalitetnu mernu mehaniku ‚Made in Germany‘, koja ne zahteva održavanje i pri tom garantuje preciznost merenja. Ovaj mehanički sistem meri promenu dužine specijalno prethodno tretiranog sintetičkog vlakna koje se izdužuje kod vlage a skuplja kod sušenja. Promena dužine se pomoću poluge i kraka prevodi u rotaciono kretanje i preko pokazivača vizualizuje. 

Prikaz uređaja se jednostavno koriguje i kalibriše korekcijom na nultu tačku. Naravno da se BZ15C može postaviti i u stambenom prostoru - i ovde on može dobro da posluži za praćenje klime u prostoriji gde se nalaze privatne zbirke bilo koje vrste. 

Kolor skala uređaja BZ15C se jednostavno očitava

 • Kada vlažnost vazduha iznosi samo 35 % rel.vlaž., vazduh u garaži je po pravilu suviše suv za kožu i plastiku. Krta koža, porozne zaptivke i prekidi kablova mogu da budu posledice - u skladu sa tim se pokazivač u ovom slučaju nalazi u crvenoj zoni. 
 • Da rđa i korozija ne bi krenula iz skrivenih kutaka ili da se buđ ne bi neprimetno pojavila iza armatura i u sedištima, vlažnost vazduha sme maksimalno da iznosi 45 do 50 % rel.vlaž. – zelena zona. 
 • Već preko pribl. 55 % rel.vlaž. metal počinje da korodira i gnezda vlage se više ne suše dovoljno. Preko 70 % vlažnosti vazduha plesan već nakon nekoliko sati nalazi idealno hranljivo tle – zato su naravno i ova opasna zona na kolor skali uređaja BZ15C označena crveno.

Ovako pravilno reagujete kada pokazivač prikazuje ‚crveno‘ …

... ili kada se kreće u kritičnoj zoni. Tada morate hitno da pojačanim grejanjem i/ili ventilacijom delujete suprotno, dok oba pokazivača uređaja BZ15C ponovo ne budu bili u ‚zelenoj zoni‘. Najlakše ćete prirodno postići idealnu klimu u vašoj classic car garaži, ukoliko se odlučite za profesionalne odvlaživače vazduha kao što su renomirani uređaji serije DH-VPR+ sa inteligentnom ThinC! tehnologijom za klimatizaciju kompanije Trotec.

BZ15C - Posebne karakteristike

BZ15C - dimenzije
Prava veličina kompaktnog BZ15C se otkriva u njegovim povoljnim dimenzijama. Sa udobnim prečnikom od 10,3 cm, brojčanik se lako čita čak i sa udaljenosti.
BZ15C - Prikaz relativne vlažnosti
Relativna vlažnost u opsegu merenja od 0 do 100% je prikazana na vrhu. Neželjena odstupanja od željene ciljne oblasti postaju očigledna na prvi pogled.
BZ15C - Prikaz temperature
Sobna temperatura je prikazana ispod. U opsegu merenja temperature beleži vrednosti između 0 i 40 °C sa tačnošću merenja temperature od samo ± 2 °C.
BZ15C - pogled sa strane
Elegantno, ravno kućište termohigrometra BZ15C od nerđajućeg čelika ni u kom slučaju ne odustaje od male dubine.

Primeri primene u praksi:

BZ15C - oldtajmeri
Termohigrometar BZ15C preporučuje se svakom vlasniku klasičnog automobila koji želi da zaštiti svoj klasični automobil od uticaja prevlažnog ili suviše suvog vazduha u garaži. Jer ako je vlažnost vazduha previsoka, počinje ogromna korozija čeličnog lima svakog starinskog automobila – ako je preniska, koža i plastika postaju krhki i porozni.
BZ15C
Ako je vlažnost vazduha samo do 35% r.v. vazduh u garaži je obično previše suv za kožu i plastiku. Rezultat može biti lomljiva koža, porozne zaptivke i prekidi kablova - shodno tome, pokazivač se u ovom slučaju pomera u crvenoj zoni.
BZ15C
Već od oko 55% r.h. metal počinje da korodira i džepovi vlage se više ne suše pravilno. Iznad 70% vlažnosti, buđ pronalazi idealno tlo za razmnožavanje nakon samo nekoliko sati - zbog čega su ova opasna područja naravno takođe označena crvenom bojom na skali boja BZ15C.

Svi merni uređaji klime u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Uređaj za merenje klime, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve merni uređaji klime iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

Prednosti u praksi:

 • Kvalitetna merna mehanika Made in Germany
 • Specijalni dizajn skale sa kolor indikacijom u vezi klime
 • Jednostavno očitavanje i tumačenje
 • Uključujući opciju kalibracije

Kupovina

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 3.510.205.011
Temperatura vazduha [°C]
  Merni opseg min. | temperatura vazduha [°C] 0
  Merni opseg maks. | temperatura vazduha [°C] 40
  Rezolucija [°C] 2
  Preciznost ± | temperatura vazduha [°C] 2
  Preciznost [°C] 2
relativna vlažnost vazduha (%)
  Merni opseg min.| relativna vlažnost vazduha [%] 0
  Merni opseg maks.| relativna vlažnost vazduha [%] 100
  Rezolucija | relativna vlažnost vazduha [%] 1
  Preciznost ± [% r.F.] 3
  Preciznost 20 % - 100 % [%] 3
Izvedba kućišta
  Plemeniti čelik
Uslovi okruženja
  Rad - min. temperatura [°C] -10
  Rad - maks. temperatura [°C] 50
  Rad pribl. - maks. rel. vlažnost (bez kondenzacije) [%] 100
  Skladište - min. temperatura [°C] -10
  Skladište - maks. temperatura [°C] 50
  Skladištenje - maks. rel. vlažnost vazduha (bez kondenzacije) [%] 100
стандардна испорука
Standardni obim isporuke
  Uređaj
  Uputstvo za rukovanje
Мерљиве количине и функције
Funkcije i oprema
  Merenje relativne vlažnosti vazduhai temperature vazduha

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Alternativni proizvodi

Loading...

Preuzimanje

Loading...