Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Od čega treba da štite Vaše vozilo u garaži.

Imate pitanje?

Za daljnje informacije Vam stojimo na raspolaganju.

Obrtništvo: +49 2452 962 400
Industrija: +49 2452 962 777
Krajnji potrošač: +49 2452 962 450
E-Mail: info@trotec.com
  1. Primene
  2. Inspekcije, motori i telo
  3. Werterhaltung Oldtimer - int
  4. Opasnosti garaže

Opasnosti garaže:

Od čega Vaše vozilo u garaži trebate da zaštitite.

Ne greje zub vkaiša na Vašim Classic Cars: To je majka priroda. Naravno da je Vaše vozilo u garaži – ali da li je tamo stvarno sigurno? Koje opasnosti u garažama mogu vrebati, saznajte ovde. 

LJETO

Leti je autu lepo toplo i suvo? Vrlo pogrešno. Pogotovo leti je vlažnost vazduha ekstremno viosoka. Prosečne vrednosti vlažnosti vazduha od 95% u Nemačkoj nisu rijetkost. Mi ljudi osećamo to vreme kao sparno, ali našim vozilima preti još gore: Već od 60% relativne vlažnosti, metal počinje da korodira, od 70% gljivice buđa nalaze idelno plodno tlo.

Protumere: Isušivanje vazduha, ionizacija – Vaša garaža je presuva, prevlažna, prehladna, pretopla? Saznajte to ...

ZIMA

I po zimi je vlažnost vazduha za vozila neprijatelj broj jedan: Hladan vazduh prihvata manje vlage nego topli. Zato se vlažnost taloži na površinama – pogotovo na hladnim metalnim površinama. Tamo nalaze puteve u najmanje otvore i čoškove, koji dovode do korozije. Na jakoj hladnoći trpi i interijer Vašeg vozila: Plastika i koža mogu da postanu porozni.

Protumere: Isušivanje vazduha, grejanje - Vaša garaža je presuva, prevlažna, prehladna, pretopla? Saznajte to ...

KOROZIJA

Rđa je podmukla. Preferiše nastajanje u vlažnoj okolini. Na početku ne nalazi dobor vidljiva mesta, nego niše, čoškove i rado i mestašce pod haubom. To nema samo estetske, nego i funkcionalne posledice. Svakome, kome srce tuče u ritmu auta, isto krvari pri pomisli na koroziju i rđu.

Protumere: Isušivanje vazduha - Vaša garaža je presuva, prevlažna, prehladna, pretopla? Saznajte to ...

KORIJEN & PLIJESAN

Auto se ne sastoji samo od metala i plastike. Sve što je nekada i malo bilo živo, primerice pamuk ili koža, se pri vlažnosti nanovo pokriva: Rado sa gljivicama buđa, koje - ovisno o vlagi, koncentraciji klica gljivica u vazduhu prostorije i temperatura – cvetaju u najlepšim razmerima.

Protumere: Isušivanje vazduha, ionizacija - Vaša garaža je presuva, prevlažna, prehladna, pretopla? Saznajte to ...

MIRISI

Najrazličitije note i izraženosti mirisa mogu da nastanu u autu od hladnoće i vlažnosti. Možda poznajete problem iz iskustva: Već minimalno postojeći mikroorganizmi, sadrže prašinu, unešenu cipelama i odećom, mogu se vrlo brzo da razmnože, stvore prave kolonije i neugodne mirise.

Protumere: Neutralizacija mirisa / ionizacija - Vaša garaža je presuva, prevlažna, prehladna, pretopla? Saznajte to ...

TRULEŽ

Trulež je pogotovo problem kod Oldtimera, čija konstrukcija sadrži drvo i kod Youngtimera, čija unutrašnjost je takođe oplemećena drvetom. Jer i drvo je osetljivo na vlagu i mikroorganizme. Upravo zahvalno prihvata prirodne neprijatelje ljubitelja automobila – i tako ograničava ovisno o modelu estetiku ili čak i funkciju.

Protumere: Isušivanje vazduha, ionizacija - Vaša garaža je presuva, prevlažna, prehladna, pretopla? Saznajte to ...

POROZNOST

Ne samo vlaga može da šteti Vašem Oldtimeru ili Youngtimeru – nego i suvoća. Koža i guma mogu da postanu porozni, ako su skladišteni presuvo. Taj problem prostorne klime može imati skupe posledice.

Protumere: Ovlaživanje vazduha, čišćenje vazduha - Vaša garaža je presuva, prevlažna, prehladna, pretopla? Saznajte to ...