Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Termografska kamera XC300 renomiranog Trotec kvaliteta
 1. Proizvodi i usluge
 2. Merni uređaji
 3. Temperatura
 4. Termografska kamera XC300

Termografska kamera XC300

Inovativna kombinacija komfora i efikasnosti

Tehnologija više klase po ceni srednje klase

Ekonomični termografi sa profesionalnim zahtevima sa kvalitetnom termografskom kamerom XC300 u svakom pogledu bivaju zadovoljeni, jer su konkurencijski modeli sa sličnom opremom dvostruko skuplji.

Najmodernija tehnologija u integralnom IP54 kućištu sa laserskim meračem daljine, autofokusom, 10-strukim Zoom-om i jedinstvenim Panofold-Touch displejom, koji se praktično bez ograničenja može okretati i omogućava direktan unos na dodir.

Litijum jonski akumulator velikog kapaciteta za ekstremno duga merenja kojim je XC300 opremljen, zadovoljava sve potrebe i korisniku u oblasti industrije i građevinarstva omogućava svojim brojnim integrisanim funkcijama merenja precizno merenje u realnom vremenu u visokoj nativnoj rezoluciji, snimanje radiometrijskih video zapisa u realnom vremenu sa detektorom velike osetljivosti, kombinacije infracrvene i realne slike, slike sa dnevnom svetlošću, obimne analize na licu mesta kao i opcionalno snimanje govora preko Bluetooth-a - vredan analitički softver za indikativnu dokumentaciju je već sadržan u standardnom obimu isporuke.

Sa svojim mnogobrojnom inovativnim funkcijama XC300 je optimalan za zahteve u građevinarstvu ali je osim toga kvalifikovan i za mnoga druga zahtevna polja primene, kao što je elektrotermografija ili preventivno servisiranje u industrijskom okruženju.

Optimalno za dijagnostiku građevinskih objekata i industrijske primene

Srce XC-infracrvene kamere je infracrveni grafički detektor visoke rezolucije 384 x 288 sa 110.592 nezavisnih pojednačnih temperaturnih mernih tačaka. Kamera pruža potpuno radiometrijske termografske slike sa finim prikazom detalja i na najmanjim temepraturnim razlikama.

Infracrveni snimci se pri tom mogu snimati ne samo kao pojedinačne slike već po izboru i kao MPEG-4 video direktno na kameri (neradiometrijski) ili opcionalno kao potpuno radiometrijski IC-video zapisi prenositi na PC i tamo direktno snimati i analizirati u realnom vremenu zahvaljujući primenjenoj 50/60-Hz tehnologiji.

Robusna konstrukcija XC300 i u grubim uslovima na gradilištu stvara preduslove za dugotrajan i nesmetan rad. Tako je XC300 izrađen u dvokomponentnoj izvedbi zaštićenoj od udara sa vrstom zaštite IP54 i nehlađenom mikro bolometrijskom tehnologijom što redovna održavanja ili kalibraciju čini izlišnim.

XC300
XC300
XC300
Robusna kamera na prednjoj strani poseduje kameru za snimanje realne slike, fotografski blic, laserski pointer i merač daljine.
Obimna serijska oprema
Jedinstveni PanoFold-Touch displej se može naginjati za 180° i istovremeno fleksibilno zakretati za 270°.
Jedinstveni PanoFold Touch displej

Visoka osetljvost, izvanredan kvalitet slike

XC300 može da meri temperature do +600 °C (opcionalno do +1.500 °C) i pri tom – usled veoma visoke termičke osetljivosti – da vizualizuje temperaturne razlike koje iznose samo 0,05 °C (50 mK).

Električnim fokusom se po izboru može rukovati preko funkcije automatske laserske podrške ili ručno, dok digitalni 10-struki Zoom na uređaju XC300 omogućava slobodan odabir segmenta merenja. Opcionalni izmenjivi objektivi dodatno povećavaju mogućnosti primene.

Dodatno pomagalo kod svih merenja je integrisani laserski merač daljine. Kada se on uključi, rastojanje merenja do objekta se direktno može očitati na displeju.

Pored laserskog merača daljine, kamera za snimanje realne slike sa rezolucijom od 5 megapiskela i fotografski blic kao i laserski pointer za vizuelno određivanjem cilja su standardna oprema ove termografske kamere. XC300 je pored toga prva termografska kamera kompanije Trotec, koja poseduje litijum jonski akumulator velikog kapaciteta kako bi se obezbedila znatno duža merenja bez prekida.

Praktično: Liveview-podešavanja, IC-video funkcije i prikaz merenja preko ‚DuoVision Plus‘

Sve funkcije XC300 su upravljene na komfor korisnika i efikasnost u radu. Na taj način ne morate prethodno da vršite podešavanje u meniju i da proverate ta podešavanja na Live prikazu, za termografske kamere ove klase inače uobičajenih, opcija podešavanja postavljanja limita (span) i izbora temperaturnog opsega (level), već se kod XC300 konfigurisanje vrši direktno preko kursorskih dugmadi a promene se uživo prate na displeju.

Opcionalna IC-video funkcija XC300 kojom je moguće sinhrono prenositi potpuno radiometrijske infracrvene video snimke na PC kao i da se tamo softverski direktno izvodi njihova evaluacija i snimanje, stvara optimalne preduslove za veoma temeljnu analizu rezultata merenja. Ova funkcija na primer omogućava detaljan pregled ponašanja zagrevanja i hlađenja elektronskih i mehaničkih komponenata ili drugih objekata unutar definisanog vremenskog perioda.

Unutar termografske kamere XC300 integrisane DuoVision funkcije omogućavaju mnogobrojna podešavanja za Live prikaze u toku merenja. Funkcija prikaza slika u slici DuoVison pored prikaza infracrvene ili realne slike omogućava i kombinovani prikaz obe slikovne informacije u različitim stepenima preklapanja.

Pored toga, dodatno raspoloživa funkcija ‚DuoVision Plus‘ kombinuje informacije infracrvene slike sa kontrastnim detaljima vidljivog svetlosnog spektra kamere za snimanje realne slike radi prikaza u realnom vremenu kod ekstremno detaljne termografske fuzije na displeju kamere.

Ova vrsta prikaza znatno olakšava orijentaciju, lokalizaciju i evaluaciju u toku merenja čime se mogu brže prepoznavati i klasifikovati oštećenja i nedostaci. Priloženi softver pored brojnih drugih funkcija nudi i DuoVision funkciju za prikaz preklopljenih uporednih slika u cilju dokumentovanja.

Uz ove funkcije tu su i brojne druge. Na primer korisnik može da preduzima periodična snimanja slike. Ona omogućava snimanje termografskih snimaka sa prethodno odabranom frekvencijom snimanja, na primer na svakih 30 minuta. Sa ovim intervalom snimanja se može optimalno dokumentovati longitudalno termičko ponašanje. Opcionalno je pored toga moguće, preko Headset-a, snimiti govorne komentare preko Bluetooth-a direktno sa IC-slikom.

Svi interfejsi poseduju vrstu zaštite IP54 i smešteni su unutar ručke.
Interfejsi sa IP54 zaštitom
Kada se ne koristi, robusni metalni poklopac štiti objektiv koji se nalazi ispod, laser i fotografski blic.
Robustan poklopac objektiva od metala

XC300 postavlja standarde u pogledu opreme u svojoj cenovnoj klasi:

 • Jednostavno zakrenite umesto da se uvrćete: Jedinstveni PanoFold-Touch displej - može se naginjati za 180° i zakretati za 270°, u zatvorenom stanju služi za zaštitu monitora i tastature.
 • Napredna termografska kamera u realnom vremenu sa nativnom rezolucijom od 384 x 288 piksela (110.592 mernih tačaka)
 • Brz i precizan auto fokus
 • Integrisan laserski merač daljine
 • Litijum jonski akumulator velikog kapaciteta - traje dvostruko duže u poređenju sa standardnim litijum jonskim akumulatorom
 • Kontinuirani 10-struki Zoom - optimalan za posmatranje i najudaljenijih detalja
 • Snimanje IC-video snimaka - i potpuno radiometrijski*

* Za memorisanje potpuno radiometrijskih IC-video snimaka je potreban opcionalni profesionalni Upgrade (softverski dongle)

Jedinstveni PanoFold Touch displej

PanoFold-Touch displej je monitor ekstra klase i može se okretati praktično bez ograničenja u bilo kom pravcu.

Osim primene fiksno na uređaju zaklopljen, PanoFold-Touch displej se može kontinuirano naginjati za 180° i istovremeno zakretati za 270°. Prema tome, nijedan korisnik više ne mora da se savija i krivi kako bi mogao da direktno obavi termografiju teško dostupnih ili direktno nepreglednih objekata - to za njega preuzima PanoFold-displej i na taj način obezbeđuje optimalne termografske snime čak i teško dostupnih merenih objekata.

Čak se i rukovanje obavlja direktno na dodir preko PanoFold-displeja. Kada se ne koristi, displej jednostavno preklopiti sa monitorom ka unutra na tastaturu radi zaštite.

Uređajem XC300 se fleksibilno upravlja preko dugmadi ili Touchscreen-a dok osvetljena tastatura olakšava rukovanje i u tamnom radnom okruženju.
Osvetljena tastatura
Osim upravljanja preko dugmadi, sve unose funkcija i konfiguracije možete brzo i jednostavno da izvršite i preko Touch screen-a na XC300.
Touch displej za brzi unos pri rukovanju
Priključivanjem DuoVison-Plus prikaza prilikom merenja dodatno postaju vidljivi bitni detalji tako što se realna slika i termografska slika u realnom vremenu spajaju pomoću specijalnih algoritama.
Mogućnost priključivanja DuoVision-Plus prikaza
Termografska slika
Termografska slika
Realna slika
Realna slika
DuoVision-Plus displej
DuoVision-Plus displej

Vredan analitički softver

Vredan analitički softver u obimu isporuke

Softver koji je sadržan u obimu isporuke XC300 nije samo prosta alatka za prenos ili prikaz - uz svaku termografsku kameru dobijate profesionalan program sa brojnim funkcijama za evaluaciju, organizaciju i dokumentaciju vaših rezultata merenja.

DuoVision-Plus funkcija softvera osim toga nudi i opciju za spajanje infracrvenih i realnih slika kao termografskih slika sa naglašenim konturama.

Na taj način generisane i memorisane DuoVision-Plus slike ujedinjavaju radiometrijske slikovne informacije sa kontrastnim detaljima realne slike i na taj omogućavaju bolju evaluaciju i još profesionalniju dokumentaciju.

Sa mogućnošću proširenja za potpuno radiometrijsku IC-video evaluaciju i snimanje na PC-u u realnom vremenu

Sa opcionalno dostupnim Realtime proširenjem, termografski potpuno radiometrijski infracrveni video zapisi vašeg XC300 se sinhorno prilikom merenja prenose na PC, te se tamo softverski direktno u realnom vremenu izvodi evaluacija i snimanje.

Optimalna mogućnost analize na primer za detaljan pregled ponašanja zagrevanja i hlađenja elektronskih i mehaničkih komponenata ili drugih objekata unutar definisanog vremenskog perioda.

Obim isporuke i dodaci

Isporuka u tvrdom transportnom koferu

Standardni obim isporuke XC300:

 • Termografska kamera XC300 sa standardnim objektivom 24° x 18°, Touch-LCD i laser
 • Punjač za baterije
 • Litijum jonska baterija velikog kapaciteta
 • Video kabl
 • USB kabl tip C
 • Uputstvo za rukovanje
 • Transportni kofer
 • Softverski paket
 • Sertifikat o ispitivanju temperature

Opcionalno dostupno za XC300:

 • Opcionalni izmenjivi objektivi: 7°-, 12°-, 48°-sočivo
 • Bluetooth interfejs
 • Bluetooth-Headset
 • Profesionalni softverski upgrade (Dongle) za termo grafičke video zapise i evaluaciju u realnom vremenu, 3D-distribucija, eksport podataka merenja, Panorama-prikaz slike iz više pojedinačnih termografskih slika i još puno toga

Prednosti u praksi:

 • Potpuno radiometrijska IC-kamera originalno proizvedena u EU
 • 50-Hz merenje u realnom vremenu i reprodukcija slike u realnom vremenu garantuju jasne, visoko kvalitetne termografske slike
 • Visoka termička osetljivost
 • Visoka geometrijska rezolucija
 • Precizno merenje temperature na celoj slici
 • Dualno upravljanje preko dugmadi i touch displeja
 • Digitalna kamera od 5 megapiksela za snimanje brilijantnih realnih slika
 • Robustan, dizajn otporan na udarce u dvokomponentnoj izvedbi sa vrstom zaštite IP54
 • 3,5-inča PanoFold-Touch displej
 • DuoVision-Plus funkcija za spojeni prikaz infracrvene i realne slike kao termogram sa naglašenim konturama i detaljima
 • Integrisan laserski pointer
 • Integrisani laserski pointer
 • Opcionalno Bluetooth snimanje govora
 • USB prenos podataka
 • Vredan analitički softver sadržan u obimu isporuke

Sertifikovana bezbednost – kalibracija mernih uređaja u skladu sa ISO standardom

Kao jedan od vodećih proizvođača kompletne opreme za građevinsku dijagnostiku i ekološku mernu opremu, Trotec vam pruža mogućnost da iz prve ruke dobijete kalibraciju, održavanje i popravku svih mernih uređaja. Sa kalibrisanim mernim uređajem izbegavate pojavu nepreciznih rezultata merenja i možete pouzdano da se zaštitite od mogućih zahteva za povraćaj sredstava. Zato igrajte na sigurno i iskoristite našu uslugu kalibracije za vaše Trotec merne uređaje: U laboratoriji naše fabrike vršimo kalibraciju u skladu sa ISO standardom na fiksno definisane merne opsege i tačke. Opcionalno se tačke kalibracije mogu i individualno definisati unutar navedenog opsega kalibracije

Kupovina

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 3.110.003.043
Temperatura (°C)
  Merni opseg min. [°C] -20
  Merni opseg maks. [°C] 600
  Preciznost maks. ±2°C ili ±2% aktuelne merne vrednosti
Performanse slike radiometrijski
  Tip detektora Focal Plane Array (FPA), nehlađeni mikro bolometar
  Rezolucija detektora 384 x 288 piksela
  Spektralni opseg 8 - 14 µm
  termička osetljivost [30 °C] ≤ 0.05°C
  Frekvencija reprodukcije slike 50/60Hz
  geometrijska rezolucija 1.1 mrad
  Standardni objektiv | performanse slike radiometrijski 24°x18°
  Minimalna razdaljina fokusa 0.15 m
  Vidno polje (FOV) 24°x18°
Displej
  LCD 3,5"
  Touch
  color
Performanse slike vizuelno (integrisana digitalna kamera)
  Video standard PAL/NTSC
Interfejsi
  USB (USB-C)
  Composite Video (Video-Out)
  Bluetooth
Energetsko napajanje
  preko akumulatora (Li-jonski)
Trajanje rada
  do 8 h
Upravljanje uređaja
  Touch
  Tasteri
Organizacija memorije
  Memorijski medijum interno 16GB (32GB opcionalno)
  Format datoteke radiometrijski Jpeg
  Format datoteke vizuelni Jpeg
Uslovi okruženja
  Rad - min. temperatura [°C] -20
  Rad - maks. temperatura [°C] 50
  Skladište - min. temperatura [°C] -40
  Skladište - maks. temperatura [°C] 70
  Vlažnost vazduha min. [%] 10
  Vlažnost vazduha maks. (bez kondenzacije) [%] 95
Vrsta zaštite
  IP54 IEC 529
Šok
  25G IEC 60068-2-29
Vibracija
  2G IEC 60068-2-6
Laser
  Tip Poluprovodnik AlGalnP dioda
  Klasifikacija Laser klasa 2
  Talasna dužina [µm] 635
Izvedba kućišta
  Plastika
стандардна испорука
Standardni obim isporuke
  Termografska kamera sa standardnom optikom
  Zaštitna kapica
  Sertifikat o ispitivanju temperature
  Standardni softverski paket
  interna memorija
  Video kabl
  USB kabl
  Stativ-uređaj za pričvršćivanje
Мерљиве количине и функције
interna senzorika
  Površinska temperatura [°C]
  Površinska temperatura [°F]
Funkcije i oprema
  motorno upravljani fokus
  Funkcija kompenzacije temperature
  Sistem daljinski upravljiv preko softvera
  Memorisanje potpuno radiometrijskih JPEG
  Memorisanje neradiometrijskih MPEG-4 IC-video snimaka direktno na memorijskom medijumu
  Memorisanje radiometrijskih video snimaka - na PC preko USB
  Montaža preko 1/4-inča - 20 prihvata
  Fiksni fokus
  Prikaz razdaljine u odnosu na objekat direktno u termografskom prikaza (u m ili inčima)
  Auto fokus
  10x digitalni Zoom (podesivo u 0,1-koracima)
  manuelni fokus
  mogućnost ručnog podešavanja osvetljenja i kontrasta
  integrisani blic
  integrisano merenje daljine (do 30m)
  integrisana digitalna kamera
  automatska korekcija merenja na osnovu korisnički definisanih parametara u odnosu na reflektovanu površinsku temperaturu
  automatska korekcija merenja na osnovu korisnički definisanih parametara u odnosu na temperaturu okruženja, udaljenost, rel. vlažnost
  automatsko podešavanje temperaturnog opsega
  Prikaz statusa
  Montaža na stativu
  Prihvat za stativ
  Analiza profila
  Laserski pointer
  Automatski kontrast i osvetljenje
  Merna funkcija izoterme - između gornje i donje granične vrednosti
  Freeze funkcija
  Modus uštede energije - korisnički definisano
  Stepen emisije slobodno podesiv od 0,01 do 1,0
  Diferencijalno merenje
  Prenos podataka preko USB
  Do 9 pokretnih mernih tačaka (8x manuelno i 1x automatsko praćenje temperature)
  Opcija prikaza slike realna slika
  Opcija prikaza slike IC slika
  Prikaz slike (pseudo boje, 6 paleta boja)
  Merenje područja 1 područje
  Funkcija alarma (zvučni) kod prekoračenja ili pada ispod vrednosti slobodno konfigurisanih vrednosti temperature
  DuoVision Plus, kombinovani prikaz IC slike i konturisanog prikaza realne slike
  Preklapajuće i obrtno uležištenje 3,5" displeja

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Preuzimanje

Loading...