Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

TIH 700 S
Home Comfort
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HomeComfort
 3. Zagrijavanje
 4. Infracrvene grejače ploče
 5. Infracrvena grejača ploča TIH 700 S

Infracrvena grejača ploča TIH 700 S

Fleksibilno primenjivo plitko grejanje za sušenje zidova, efektivno tačno grejanje ili kao dekorativan grejači element

Maksimalan stepen delovanja: 100 % primjenjene električne energjie se pretvara u učinak grejanja

Grejni panel renomiranog proizvođača sa 700 W snage u formatu 1.205 x 605 mm.

Infracrvena grejača ploča TIH 700 S je naša najbolja preporuka, kada uobičajeni proizvođaći toplog vazduha zbog postupka dođu do svojih granica, da se prostorije do sada bez grejanja bez skupih nadogradnji sa efektivnim izborom togase trebaju opremiti ili želite u vlastita četiri zida punktualno i povoljno dodatno stvoriti ugodnu togasu.

Jer dok klasični grejači uređaji rade sa konvekcijskom togasom, kod koje se kao nositelj togase koristi vazduh okoline, zagrijava se i onda dijeli u prostoriji, grejača ploča TIH 700 S bez konvektivnog gubitka stvara direktnu togasu infracrvenim zračenjem po prirodnom principu sunca.

Taj način funkcije Vam otvara razne mogućnosti upotrebe infracrvene grejače ploče TIH 700 S:

Zagrijavanje stambenih prostorija

Da li stambeni prostor, zimski vrt ili kupatilo, kao punktualno dodatno grejanje infracrveno plitko grejanje direktno tamo stvara togasu, gde je potrebna. Prostorno štedljivo se može da montira na zid i samo treba standardnu utičnicu za pogon grejanja.

I kod prenamjene prostorija bez grejanja, na primer kao hobi podrum, je TIH 700 S povoljna alternativa zagrijavanja. Infracrvenim zračenjem se svi objekti u prostoriji direktno zagrijavaju, znači pored osoba i zidovi, stropovi, pod i nameštaj, koji pohranjenu togasu onda ispuhuju malo po malo u prostoriju. To grejaču ploču TIH 700 S čini takošer povoljnim rezervnim grejanjem primerice za starogradnje sa noćnim kotlovima.

Primjena u gastronomiji

Kao podni ili zidni uređaj je infracrvena grejača ploča TIH 700 S optimalno rešenje za punktualno zagrejavanje prodajnih štandova ili terasa i pritom puno efektnija nego uobičajene grijalice.

I zone pušenja vani se mogu djelotvorno grijati i grejača ploča istovkaišo da koristite kao ploča za kredu ili nosač plakata.

Brže sušenje zidova

Kod isušavanja ili sanacije građevine, infracrevno grejanje stvara pogodne zidne tvari na temelju opadanja temperature kapilarnog transporta vlage u smeru grijanog zida, koji naspram difuzije može da transportujete znatno više vlage u kraće vreme iz zida.

Kod ulaza u prostoriju, vlaga difundira, zbog čega se proces sušenja dodatno može ubrzati kombinovanom primenom sa Trotec-kondenzacijskim sušilicama, koje drže vlagu u prostoriji na optimalnom nivou.

Zagrijavanje radnog mesta

Jednostavno okomito postavljeno na nogarima, infracrveno grejanje sa TIH 700 S nudi puno prednosti na propuhu ili hladnim radnim mestima, na primer u skladištu, iza rashladnih vitrina i u radionama ili velikim halama.

Zahvaljujući tehnici svjetlosnih valova, na radno mesto stiže 100 % togase, vazduh okoline nema uopće utjecaja na snagu grejanja i široke hale bez osoblja se ne moraju skupo zagrijavati.

Prednosti u praksi:

 • Transport togase preko svjetlosnih valova ­ direktno grejanje objekata bez konvektivnog gubitka
 • Maksimalan stepen delovanja: 100 % primjenjene električne energjie se pretvara u učinak grejanja
 • Čista togasa – bez zvukova, bez mirisa, bez kondenzata, bez potrošnje kisika, bez neugodnog vrtloženja prašine
 • Integrisana naprava za pričvršćivanje na zid ili montažni nastavak
 • Primenjiv i kao fiksni uređaj
 • Trenutno primenjiv – nisu potrebne dodatne instalacije ili skupe nadogradnje

TIH 700 S – efektivna togasa sa infracrvenom snagom istom suncu

Iza bezvkaišski elegantnog grejača sa bijelom metalnom površinom u eloksiranom aluminijskom okviru se nalazi promišljena konstrukcija, koja Vam dopušta raznovrsne varijante montaže.

Stražno integrisana naprava za zidno pričvršćivanje vodoravno kao okomito postaje dječja igra, opcionalni nogari [1] sem toga omogućuje postavljanje na pod i sa u priboru dostupnim spojnicama [2] pričvršćivanje na uobičajene montažne nastavke.

Za jednostavan i udoban transport TIH 700 S preporučujemo sem toga upotrebu opcionalno dostupne torbe za transport. Robusno izrađen od vodootpornog materijala Vam TIH 700 S nudi maksimalnu zaštitu i zahvaljujući zasebnog patentnog zatvarača dodatno mesta za još pribora.

Izračun potrebe za prostorije do 2,5 m visine stropa Kvalitet izolacije prostorija
dobro do vrlo dobro srednje neizolirano/starogradnja
1 vanjski zid 50 W/m² 70 W/m² 90 W/m²
svaki dodatni vanjski zid +10 W/m² +10 W/m² +10 W/m²
Potrebna snaga infracrvenog grejanja se izračunava kako sledi: Površina prostorije u m² x W/m² = potrebno grejanje u vatima. Primjer: Za veličinu prostorije od 10 m² sa dobrom izolacijom i dva vanjska zida (50 W/m²+10 W/m²) je preporuka učinka grejanja 10 m² x 60 W/m² = 600 W.
BN30

Optimalno temperiranje prostorije sa termostatom za utičnicu BN30

Jednostavno pričvrstite u utičnicu za struju, zatim priključite TIH-S grejni panel na termostat za utičnicu BN30 , i odmah vaš grejni panel možete automatski i nezavisno od temperature preko BN30 da uključujete i isključujete. Termostat za utičnicu je dostupan kao pribor i može se regulisati individualno unutar temperaturnog opsega od 5 °C do 30 °C.

Ovako funkcioniše infracrveno zagrejavanje nutarnjih prostorija

Princip funkcionisanja infracrvenog zagrevanja

Sa infracrvenim zračenjem se prostorijski vazduh doduše ne može direktno zagrijavati, ali svi objekti u prostoriji, koji onda pohranjenu energiju permanentno vraćaju u prostoriju, slično kaljevoj peći.

Ovaj indirektan postupak grejanja znači grije naspram uobičajenog konvekcijskog grejanja objekte umesto direktno vazduh prostorije. Isti onda togasu ne može u principu ni pohraniti, nego da transportujete prema objektima, što dovodi do gubitka energije i s druge strane stalnu cirkulaciju prašine, koju možete kompletno izbjeći sa infracrvenim grejanjem.

Regulativa EU

Ovaj proizvod je usklađen sa regulativom EU 2015/1188 član 3 II u kombinaciji sa termostatom i postiže efikasnost od 98%. Koristite samo uređaj sa termostatom, kao što je Trotec BN35 koji preporučujemo. Više informacija o tome možete pronaći u našem korisničkom priručniku.

Ovaj proizvod je pogodan samo za dobro izolovane prostorije ili za povremenu upotrebu.

(Uredba EU 2015/1188, član 3, Aneks II b) II (2))

Kupiti

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 1.410.003.014
Grejna snaga
  u [W] 700
Površina delovanja
  u [m²] 0,72
Električne vrednosti
  Priključak za struju 230 V, 50 Hz
  Nazivna primljena struja [A] 3,2
  Primljena snaga [kW] 0,7
Električni priključak
  Priključni utikač CEE 7/7
  Dužina kabla [m] 1,9
Radni opseg
  Temperatura min. [°C] 0
  Temperatura maks. [°C] 60
Izvedba kućišta
  Aluminijum
Karakteristika sigurnosti
  IP-vrsta zaštite IP54
  Zaštita od pregrevanja postoji
Dimenzije
  Dužina (bez ambalaže) [mm] 22
  Širina (bez ambalaže) [mm] 1.205
  Visina (bez ambalaže) [mm] 605
Težina
  (bez ambalaže) [kg] 6
Опрема, карактеристике и функције
Mobilnost
  Nogice

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Seminari

Downloads

Loading...
Ovaj proizvod je pogodan samo za dobro izolovane prostorije ili za povremenu upotrebu.