Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Infracrvena grejača ploča TIH 1100 S
Home Comfort
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HomeComfort
 3. Zagrijavanje
 4. Infracrvene grejače ploče
 5. Infracrvena grejača ploča TIH 1100 S

Infracrvena grejača ploča TIH 1100 S

Elegantna, efektivna, fleksibilna – i još više nego alternativa zagrijavanja

Maksimalan stepen delovanja: 100 % primjenjene električne energjie se pretvara u učinak grejanja

Grejni panel renomiranog proizvođača sa 1.100 W snage u formatu 1.205 x 905 mm.

Infracrvena grejača ploča TIH 1100 S pripada našim Top snagama, jer ona u najrazličitijim uvetima garantuje uvek dobru figuru. Svejedno, da li se koristi kao punktualno dodatno grejanje u stambenom području, kao jedini izvor togase u do sada negrejanim prostorijama kao primerice hobi podrumima ili za obrtničku upotrebu, primerice u gastronomiji, na hladnom radnom mestu u skladištu ili čak u građevinskom isušivanju ili sanaciji. S jedne strane to je zbog potpuno besproblematičnog rukovanja grejače ploče, koja za grejanje treba samo utičnicu. S druge strane zbog ugodne togase infracrvenim grejanjem. Kao sunce, grejača ploča TIH 1100 S proizvodi direktnu togasu infracrvenim zračenjem, koja ne grije vazduh okoline, ali sve objekte u prostoriji - pored osoba i zidove, stropove, podove i nameštaj, koji pohranjenu togasu malo po malu ispuštaju u prostoriju.

Infracrvena grejača ploča TIH 1100 S je među ostalom najbolja za ... 

… kao izvor togase u stambenim prostorijama

Jednako elegantno kao i efektivno infracrveno pltiko grejanje, je TIH 1100 S savršeno tačno dodatno grejanje. Prostorno štedljivo pričvršćena na zidu, stvara togasu direktno tamo, gde je stanovnicima potrebna – da li u stambenom području, kamp kučici, apartmanu, zimskom vrtu ili kupatilu.

Sem toga je infracrvena grejača ploča podobna kao povoljna grejača alternativa pri prenamjeni do sada negrejanih prostorija ili kao rezervno grejanje primerice za starogradnje sa noćnim pećima.

… kao zagrejavanje radnog mesta primerice u skladištu i radioni

Takođe na propuhnutim ili hladnim radnim mestima, na primer u skladištu, iza rashladnih vitrina, u kiosku, na sajmovima ili izložbama, u crkvi, u radionama, hobi prostorijama ili velikim halama kao fiksni ili zidni uređaj, infracrveno tačno grejanje TIH 1100 S nudi velike prednosti grejanja i troškova:

Zahvaljujući tehnike svjetlosnih valova, na radno mesto dolazi 100 % togase, vazduh okoline nema ni malo utjecaja na učinak grejanja i hale bez osoba se ne moraju skupo dodatno grijati.

… kao grejači uređaj u gastronomiji

Znatno efektivnija nego obične grijalice je infracrvena grejača ploča TIH 1100 S je kao fiksni ili zidni uređaj optimalno rešenje za tačno zagrejavanje prodajnih štandova i terasa ili takođe za vanjske pušačke zone.

… kao brza građevinska sušilica zidnih površina

Kod građevinskog isušivanja ili sanacije, infracrveno grejanje podobno deluje na zidni materijal na temelju kosine temperature kapilarnog transporta vlage u smjeu zagrejane zidne površine, kojoj se naspram difuziji u najkraće vreme može da transportujete više vlage iz zida. Kod ulaza u prostoriju vlaga difundira, zbog čega se proces sušenja kombinovanom primenom sa Trotec-kondenzacijskim sušilicama, koje kontroliranu vlagu vazduha drže na optimalnom nivou, dodatno može ubrzati.

Prednosti u praksi:

 • Transport togase preko svjetlosnih valova – ­direktno grejanje objekata bez konvektivnog gubitka
 • Maksimalan stepen delovanja: 100 % primjenjene električne energjie se pretvara u učinak grejanja
 • Čista togasa – bez zvukova, bez mirisa, bez kondenzata, bez potrošnje kisika, bez neugodnog vrtloženja prašine
 • Integrisana naprava za pričvršćivanje na zid ili montažni nastavak
 • Primenjiv i kao fiksni uređaj
 • Trenutno primenjiv - nisu potrebne dodatne instalacije ili skupe nadogradnje

TIH 1100 S – efektivna togasa sa suncem usporedivom snagom infracrvenog zračenja

Iza bezvremsnko elegantne grejače strane sa bijelom metalnom površinom u eloksiranom aluminijskom kućištu se nalazi promišljena konstrukcija, koja Vam omogućuje razne varijante postavljanja.

Sa stražnje strane integrisana naprava za montažu, zidno pričvršćivanje vodoravno ili okomito čini dječjom igrom, opcionalni nogari [1] povrh toga omogućuju podno postavljanje i kao pribor dostupne spojnice [2] postavljanje na uobičajeni montažni nastavak.

Izračun potrebe za prostorije do 2,5 m visine stropa Kvalitet izolacije prostorija
dobro do vrlo dobro srednje neizolirano/starogradnja
1 vanjski zid 50 W/m² 70 W/m² 90 W/m²
svaki dodatni vanjski zid +10 W/m² +10 W/m² +10 W/m²
Potrebna snaga infracrvenog grejanja se izračunava kako sledi: Površina prostorije u m² x W/m² = potrebno grejanje u vatima. Primjer: Za veličinu prostorije od 10 m² sa dobrom izolacijom i dva vanjska zida (50 W/m²+10 W/m²) je preporuka učinka grejanja 10 m² x 60 W/m² = 600 W.
BN30

Optimalno temperiranje prostorije sa termostatom za utičnicu BN30

Jednostavno pričvrstite u utičnicu za struju, zatim priključite TIH-S grejni panel na termostat za utičnicu BN30 , i odmah vaš grejni panel možete automatski i nezavisno od temperature preko BN30 da uključujete i isključujete. Termostat za utičnicu je dostupan kao pribor i može se regulisati individualno unutar temperaturnog opsega od 5 °C do 30 °C.

Ovako funkcioniše infracrveno zagrejavanje nutarnjih prostorija

Princip funkcionisanja infracrvenog zagrevanja

Sa infracrvenim zračenjem se prostorijski vazduh doduše ne može direktno zagrijavati, ali svi objekti u prostoriji, koji onda pohranjenu energiju permanentno vraćaju u prostoriju, slično kaljevoj peći.

Ovaj indirektan postupak grejanja znači grije naspram uobičajenog konvekcijskog grejanja objekte umesto direktno vazduh prostorije. Isti onda togasu ne može u principu ni pohraniti, nego da transportujete prema objektima, što dovodi do gubitka energije i s druge strane stalnu cirkulaciju prašine, koju možete kompletno izbjeći sa infracrvenim grejanjem.

Regulativa EU

Ovaj proizvod je usklađen sa regulativom EU 2015/1188 član 3 II u kombinaciji sa termostatom i postiže efikasnost od 98%. Koristite samo uređaj sa termostatom, kao što je Trotec BN35 koji preporučujemo. Više informacija o tome možete pronaći u našem korisničkom priručniku.

Ovaj proizvod je pogodan samo za dobro izolovane prostorije ili za povremenu upotrebu.

(Uredba EU 2015/1188, član 3, Aneks II b) II (2))

Kupiti

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 1.410.003.018
Grejna snaga
  u [W] 1.100
Površina delovanja
  u [m²] 1,09
Električne vrednosti
  Priključak za struju 230 V, 50 Hz
  Nazivna primljena struja [A] 4,8
  Primljena snaga [kW] 1,1
Električni priključak
  Priključni utikač CEE 7/7
  Dužina kabla [m] 1,9
Radni opseg
  Temperatura min. [°C] 0
  Temperatura maks. [°C] 60
Izvedba kućišta
  Aluminijum
Karakteristika sigurnosti
  IP-vrsta zaštite IP54
  Zaštita od pregrevanja postoji
Dimenzije
  Dužina (bez ambalaže) [mm] 25
  Širina (bez ambalaže) [mm] 1.205
  Visina (bez ambalaže) [mm] 905
Težina
  (bez ambalaže) [kg] 9
Опрема, карактеристике и функције
Mobilnost
  Nogice

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Seminari

Downloads

Loading...
Ovaj proizvod je pogodan samo za dobro izolovane prostorije ili za povremenu upotrebu.