Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Home Comfort
  1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HomeComfort
  3. Zagrijavanje
  4. Infracrvene grejače ploče

Infracrvene grejače ploče

Moderna grejaća tehnika u atraktivnom dizajnu

Svejedno koje su temperature pred vratima: Dopustite ugodnost u vlastita četiri zida i vjerujte proizvodima ComfortTemp-serije, kako bi u svako doba i na svakom mestu u Vašem stambenom prostoru stvorili ugodnu temperaturu.

Infracrvene grejače ploče TIH-serije ujedinjuju najmoderniju grijaču tehnologiju sa neskromnim dizajnom. Da li primjenjeno kao dodatno grejanje u hobi prostoriji, u fitness prostoriji, spavaćoj sobi il u dnevnoh sobi, da li montirano na zid ili strop: Efikasnije ne grije ni jedno drugo rešenje.

Sa maksimalnim stepenom učinka od 100 % se cijela energija, koja se koristi za pogon, pretvara u učinak grejanja. Suprotno alternativnim rješenjima grejanja, koji prvo griju pa raspodele vazduh u prostoriji, ova infracrvena grejaća ploča radi po principu prirodnog izvora topline: Sunca.

Proizvodnja topline sledi putem infracrvenog zračenja, transport topline preko svjetlosnih talasa direktno na kožu i osigurava osetno ugodno zagrevanje. I to potpuno bez zvukova, mirisa i bez faze zagrijavanja.

Pritom Vi odlučujute, koliko primjetno ili neprimjetno to infracrveno grejanje obavlja svoju dužnost. Na temelju njene plosnate vrste izgradnje, TIH-grejaća ploča nestaje skoro nevidljivo u pozadini – ili dotično individualizirano postaje deo interijera svake sobe. Na prvi pogled Grejalica kao takva nije prepoznatljiva. Sa odgovarajućim motivima slika od grejalice postaje umjetničko djelo na zidu ili stropu, sa ogromnim unutrašnjim vrednostima.

Izračun potrebe za prostorije do 2,5 m visine stropa Kvalitet izolacije prostorija
dobro do vrlo dobro srednje neizolirano/starogradnja
1 vanjski zid 50 W/m² 70 W/m² 90 W/m²
svaki dodatni vanjski zid +10 W/m² +10 W/m² +10 W/m²
Potrebna snaga infracrvenog grejanja se izračunava kako sledi: Površina prostorije u m² x W/m² = potrebno grejanje u vatima. Primjer: Za veličinu prostorije od 10 m² sa dobrom izolacijom i dva vanjska zida (50 W/m²+10 W/m²) je preporuka učinka grejanja 10 m² x 60 W/m² = 600 W.

Ovako funkcioniše infracrveno zagrejavanje nutarnjih prostorija

Princip funkcionisanja infracrvenog zagrevanja

Sa infracrvenim zračenjem se prostorijski vazduh doduše ne može direktno zagrijavati, ali svi objekti u prostoriji, koji onda pohranjenu energiju permanentno vraćaju u prostoriju, slično kaljevoj peći.

Ovaj indirektan postupak grejanja znači grije naspram uobičajenog konvekcijskog grejanja objekte umesto direktno vazduh prostorije. Isti onda togasu ne može u principu ni pohraniti, nego da transportujete prema objektima, što dovodi do gubitka energije i s druge strane stalnu cirkulaciju prašine, koju možete kompletno izbjeći sa infracrvenim grejanjem.

Regulativa EU

Ovaj proizvod je usklađen sa regulativom EU 2015/1188 član 3 II u kombinaciji sa termostatom i postiže efikasnost od 98%. Koristite samo uređaj sa termostatom, kao što je Trotec BN35 koji preporučujemo. Više informacija o tome možete pronaći u našem korisničkom priručniku.

Ovaj proizvod je pogodan samo za dobro izolovane prostorije ili za povremenu upotrebu.

(Uredba EU 2015/1188, član 3, Aneks II b) II (2))