Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

TFC 1 E
TFC 2 E
TFC 13 E
TFC 14 E
TFC 16 E
TFC 17 E
TFC 18 E
TFC 19 E
TFC 20 E
Home Comfort
  1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HomeComfort
  3. Zagrijavanje
  4. Keramički kaloriferi serije TFC-E

Keramički kaloriferi serije TFC-E

Brza i ugodna toplota, izuzetno pogodno za osobe sklone alergijama.

Kada je reč o mobilnom grejanju privatno korišćenih stambenih prostorija sa električnim grejalicama, tu ne treba ulaziti u kompromise. Ovo važi u pogledu vizuelnih zahteva koji se postavljaju pred grejalicu kako i u pogledu korišćene tehnologije za stvaranje toplote. Tu u igru stupa kompanija Trotec sa svojim kompaktnim i ultra lakim keramičkim kaloriferima serije TFC. Ove grejalice se ističu svojim super modernim dizajnom i unutrašnjim vrednostima! 

Opcionalno uključivanje oscilacije kod grejalica TFC 18 E i TFC 20 E obezbeđuje da se topao vazduh izduvava ne samo ciljano i usmereno, već se on zahvaljujući zakretanjem raspoređuje u celoj prostoriji. Dvostruka funkcija (grejanje kao i ventilator) kalorifera TFC 13 E / TFC 14 E i TFC 18 E zimi stvara ugodnu toplotu a u vrelim danima leti daje osvežavajuće hlađenje.

Za razliku od klasičnih uređaja sa grejnim spiralama, keramički kaloriferi kompanije Trotec generišu brzo i energetski efikasno pomoću integrisanih PTC-keramičkih grejača. Ova tehnologija grejanja pruža mnoštvo prednosti prilikom korišćenja u sopstvenom domu ili kancelariji: brže zagrevanje, duži životni vek i toplota bez emisija.

Idealni izvor toplote kod kuće ili u vikendici
Idealni izvor toplote kod kuće ili u vikendici
Čista, toplota bez mirisa i bez sagorevanja prašine ili životinjske dlake
Čista, toplota bez mirisa i bez sagorevanja prašine ili životinjske dlake
Kompaktne dodatne grejalice za vašu dnevnu sobu u hladnim danima
Kompaktne dodatne grejalice za vašu dnevnu sobu u hladnim danima
Keramički kaloriferi su odlični kao izvori ciljane dodatne toplote
Keramički kaloriferi su odlični kao izvori ciljane dodatne toplote

Optimalno podesno za alergičare i astmatičare

Sluzokoža i disajni putevi kod dece, osoba sklonih alergijama i astmatičara su veoma osetljivi. Budući da keramički kaloriferi za razliku od uobičajenih kalorifera (sa grejnim spiralama) ne spaljuju čestice prašine ili životinjsku dlaku na grejačima, vazduh u prostoriji i vazduh za disanje ostaje prijatno čist, slobodan od iritanata i neutralnog mirisa.

Bezbedan rad u prostorijama bez nadzora i domaćinstvima sa decom

U keramičkim grejalicama ne može doći do pregorevanja grejnih spirala. Vatrostalni PTC grejači su izuzetno dugovečni. Dodatno, veća sopstvena težina ovih brzih grejalica smanjuje opasnost od prevrtanja. U domaćinstvima sa decom ili životinjama koje trče unaokolo, može doći do toga da se kalorifer prevrne ili da se prekrije komadom odeće. Tada automatsko isključivanje kod pregrevanja i u uređaju integrisani prekidač za zaštitu od prevrtanja obezbeđuju dodatnu sigurnost.

Kvalitet brenda Trotec

Keramički kaloriferi serije TFC se isporučuju u proverenom kvalitetu od strane TÜV-Rheinland odn. Bureau Veritas, Intertek i SGS kao garancija visoke vrednosti, bezbednosti i funkcionalnosti, tako da ste potpuno sigurni sa renomiranim Trotec kvalitetom.

Proverena bezbednost
Proverena bezbednost

Brže zagrevanje vazduha - prijatnija klima za osećaj

Trotec grejače ventilatora sa PTC keramičkim grejnim elementima (A) odlikuje ne samo njihovo brže ponašanje pri zagrevanju u poređenju sa konvencionalnom tehnologijom zavojnica za grejanje (B). Zbog procesa postoje i značajne razlike u ponašanju grejnih elemenata u reakciji.

Iako je kontrola termostata oba uređaja slična održavanju unapred odabrane ciljne temperature (narandžasta), odgovarajuće podešavanje temperature za uređaje sa grejnim žicama odvija se mnogo sporije i sa većim odstupanjima od željene ciljne temperature. Razlog tome je različito ponašanje provodljivosti grejnih elemenata: Ako struja teče kroz grejne namotaje ili žičane rešetke, oni se uvek zagreju na istoj temperaturi. Da bi se regulisala željena sobna temperatura, napajanje se prvo prekida, pri čemu se spirala ili rešetka hladi, a kasnije ponovo aktivira pomoću termostata, tako da se ponovo zagreva do sledećeg isključenja kada se postigne zadata ciljna temperatura.

Ovaj „postupak uključivanja / isključivanja“ podrazumeva veće fluktuacije temperature nego kod keramičkih grejnih elemenata, jer oni, u zavisnosti od materijala, imaju integrisanu temperaturnu samoregulaciju. Što su topliji PTC-ovi veći, njihov trenutni provodni otpor je veći, što znači da kroz grejni element može proći manje struje i njegov toplotni učinak se u skladu s tim smanjuje, što rezultira znatno nižim temperaturnim fluktuacijama i generalno manje prekidača za uključivanje / isključivanje u radu koji kontroliše termostat. Iz tog razloga se keramički grejači ventilatora mogu koristiti za stvaranje ujednačenije sobne temperature za prijatnije okruženje za život.

Schneller gleichmäßigere Wärme mit Keramik-Heizlüftern
Keramički kaloriferi serije TFC-E

Svi Keramički kaloriferi serije TFC-E u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Keramički kaloriferi serije TFC-E, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Keramički kaloriferi serije TFC-E iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci