Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

  1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HighPerformance
  3. Sanacija­poplava
  4. Višestepenski filter sistem
  5. Provjera činjenica lanca filtera

Pojedinačni stupnjevi Trotec-lanca filtera

Kod čišćenja procesnog vazduha se slijedeće točke moraju uzeti u obzir:

Čišćenje procesiranog vazduha podpritisnim sušenjem – ne samo pitanje tehnike…

Čelični demister separatora vode, mikro i HEPA-filter, koji su podobni za korišćenje sa podpritisnim agregatima pregradnog sloja, su specijalno usklađene specijalne konstrukcije, koje su koncipisane za velike razlike pritisaka i velike brzine strujanja.

Primjena krivo izračunatih lanaca filtera ili slabijih materijala pored opasnosti od ekspozicije i iz toga rezultirajućeg rizika od regresa bezuvjetno dovodi do drastičnog skraćenja trajnosti uređaja – sve do totalnog ispada.

Ne bez razloga je zato kod obrtničkog podtlačnog sušenja zakonski propisana garancija tehnički besprekornog čišćenja procesiranog vazduha.

Ipak se na tržištu još uvek nude uređaji, kod kojih se "filter sistem" sastoji samo od uobičajenih spužvi iz trgovine ili filteri za filtriranje odvoda dima.

Pleteni demisteri često nisu ništa više nego plosnata prostirka bez funkcije u praksi.

HEPA-filter kao filter kazeta u drvenom okviru se primenjuju u ventilacijsoj tehnici i po našem mišljenju su manje podobni za sanacije šteta od vode.

Naspram tome su Trotec-separatori vode koncipisani i izračunati od za to specijaliziranih inženjerskih ureda. Zajedno sa vodećim proizvođačima filtera su se onda pojedinačni stupnjevi filtera specijalno konstruiralu za učinke sušilice pregradnog sloja i testirali u dugotrajnim testovima prakse u našem poduzeću.

Zato preduzeća za sušenje kod Troteca profitiraju od dugogodišnje isprobane Profi opreme sa najbolje mogućim učinkom filtera i maksimalnom ekonomičnosti – uređaji, koji su se već puno godina dokazali na tisuće projekta i kod osiguranja i stručnjaka diljem Evrope razvili kao priznato stanje tehnike.