Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Čišćenje vazduha sa peračem AW-S-serije
Home Comfort
  1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HomeComfort
  3. Ovlaživanje
  4. Perač vazduha

Čišćenje vazduha sa peračem AW-S-serije

3-u-1 komfort uređaji za kombinirano čišćenje i ovlaživanje vazduha

Luftwäscher
AW 10 S
AW 20 S

Zdrava prostorijska klima na stisak gumba

Svaki da radimo otprilike 18.000 udisaja i pritom udišemo oko 8.000 litara vazduha u unutrašnjim prostorijama, gde je suhi vazduh često i deset puta više opterećen sa štetnim tvarima nego sveži vazduh izvana.

Tu je jasno, da neugodne posledice ne čekaju dugo, na primer suve sluznice, nadražene oči ili opšte povišen rizik od infekcija.

I ne samo čovjek pati u takvim uslovima, i namještaju, biljkama, parketu ili muzičnim instrumentima smeta presuhi vazduh.

Dobar dizajn. Dobar vazduh.

Sa našim kompaktnim peračima vazduha AW 10 S i AW 20 S možete sada jednostavno i udobno unijeti zdravi vazduh u kuću.

Jednom u pogonu, perači vazduha direktno generiraju osetno čisti, ugodno ovlažen vazduh. Dodatno se prostorijski vazduh efektivno čisti i pouzdano oslobađa od peluda, prašine ili životinjskih dlaka – optimalno za alergičare. Osim toga oba perača vazduha smanjuju mirise i elektrostatično nabijanje.

Čišćenje i ovlaživanje vazduha u jednom – efektivan princip funkcije

Perači vazduha Trotec AW-S-serije usisani vazduh vode u rotirajuće ploče za ovlaživanje, gde vazduh prima molekule vode, dok se čestice nečistoća kao što je polen, životinjske dlake ili kućna prašina hvataju na ploči i vežu na rezervoaru sa vodom.

Prijem molekula vode se događa samoregulirajućim hladnim isparavanjem, što garantuje optimalne vrednosti vlage vazduha. Prije izlaska u prostoriju se vazduh ionizira dodatno po prirodnom principu, po kojem se štetne materije neutraliziraju i mirisi smanjuju. Kod AW 20 S opcionalno sledi – Zavisno o biranom modusu pogona – dodatno HEPA-filtriranje ovlaženog vazduha.

Smanjenje virusa i zagađivača kroz optimalnu vlažnost vazduha u sobi
Sluzokože moraju biti dobro navlažene
Optimalna vlažnost ubija viruse

Optimalno vlažen vazduh u sobi štiti od virusa i patogenih klica

Naučne studije dokazuju dvostruko visok zaštitni efekat optimalno regulisanog kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru u prevenciji infekcija. Virusi koji uzrokuju bolest, poput gripa ili virusa SARS-CoV-2, oslobađaju se disanjem, a kada se govori putem takozvanih aerosola, a ako nema dovoljno ventilacije, mogu plutati u sobi i do nekoliko sati. Nevidljiv, ali i dalje vrlo zarazan.

Pri optimalnoj vlažnosti vazduha između 40 - 60% procenata virusi se inaktiviraju u roku od nekoliko sekundi

Zaraznost aerosola opterećenih virusima presudno zavisi od preovlađujuće vlažnosti. Aerosoli se smanjuju u prekomerno suvom vazduhu u sobi, plutaju duže u vazduhu u sobi zbog male težine - i neprimetno se udišu. S druge strane, optimalno navlaženi vazduh menja koncentraciju soli čestica aerosola, tako da u njima sadržani patogeni postaju bezopasni odmah nakon što dođu u kontakt sa vazduhom.

Optimalno navlažene sluznice su najbolja i najprirodnija zaštita od infekcije protiv patogenih klica u vazduhu

Telo nije bez odbrane od opasnosti od virusa i bakterija. Ima sopstvene odbrambene mehanizme tela da se zaštiti od patogena u vazduhu. Sluzokoža usta, nosa i grla našeg respiratornog trakta su centralna komponenta sopstvenog imunog sistema našeg tela i kada su optimalno vlažne, pružaju visoko efikasnu zaštitu od patogena u vazduhu. S druge strane, previše suv vazduh u sobi uklanja potrebnu vodu iz sloja sluzi, tako da prethodno zaštitni sloj sluzi postaje tvrd, a zarazni patogeni mogu gotovo nesmetano da prodru u telo.

Podizanjem vlažnosti vazduha u zatvorenom na oko 50% minimizira se rizik od infekcije patogenima u vazduhu, tj. više puta u privatnom i profesionalnom okruženju.

Perač vazduha

Svi Perač vazduha u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Perač vazduha, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Perač vazduha iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo