Trotec-Komora dimnog gasa
Simulator magle i dimnog gasa FS200
 1. Proizvodi i usluge
 2. Merni uređaji
 3. Pronalaženje rupa
 4. Sistemi magle i dimnog gasa

Sistemi za maglu i dim za ispitivanje curenja, simulacije požara i još mnogo toga...

Informativni znakovi dima

Nebel- und Rauchgassysteme für Dichtheitsprüfungen, Brandsimulationen und mehr…
Nebel- und Rauchgassysteme für Dichtheitsprüfungen, Brandsimulationen und mehr…
Nebel- und Rauchgassysteme für Dichtheitsprüfungen, Brandsimulationen und mehr…

Kada se diže bijeli dim, rupa je brzo nađena.

Sa simulacijom magle i dimnog gasa se kontrole dihtunga mogu provesti brzo i Tačno. Simulacije požara i sigurnosne vežbe su takođe moguće – sa uređajima Trotec!

Puno različitih postupaka dijagnostike su podobni za pronalaženje rupa. U području optičke kontrole dihtunga je među ostalom omiljen postupak dimnog gasa – pogotovo kada se radi o ispitivanju ravnih krovova. Princip je jednostavan: Umjetna magla i dimni gas se podižu vrlo brzo prema gore i nalaze najbržu putanju. U slučaju propusnog krova, koji je izložen sa specijalnim plastičnim dionicama, su defektna mesta brzo pronađena. Jer dim ističe kroz svaku najmanju rupu i tako je za ispitivača brzo vidljiva. Tako funkcioniše postupak dimnog gasa i pri traženju propusnosti u cevima. Da li su svi priključci u cevima ili uređaju rezervoara stručno zabrtveni? Koristite pri Vašim kontrolama dihtunga simulator magle i dimnog gasa iz kuće Trotec – i saznat ćete!

Model FS200 je profesionalac. Pogotovo je najkompaktniji i najlakši uređaj u svojoj klasi. To Vama i Vašim suradnicima garantuje posebno veliku slobodu kretanja.

Naravno se simulator magle i dimnog gasa pored kontrole dihtunga i pronalaženja rupa može da koristi i za sigurnosne vežbe. Uređaj minutama može nepromenjivo može simulirati gustu maglu pa tako i požar. Protupožarne i respiratorne vežbe i vežbe izdimljavanja se tako mogu održavati u podobnoj okolini. Sem toga se veštački dim može da koristi i kod kontrole sistema izdimljavanja požarnih puteva i kod kontrole postrojenja za odvod dima.

Uostalom: Povoljna alternativa za pronalaženje rupa na ravnim krovovima je Trotec-komora dimnog gasa.

Moguće upotrebe simulatora magle i dimnog gasa FS200:

 • Simulacija požara, vježbe zaštite disanja i katastrofe
 • Kontrola dihtunga
 • Pronalaženje rupa na ravnim krovovima
 • Vježbe izdimljavanja
 • Kontrola postrojenja isisavanja dima
 • Kontrola otvora strujanja, dovoda i odvoda
 • Kontrola isisavanja dima na putevima nužde
 • Određivanje krivih spojeva u cevovodima, spreminicima ili postrojenjima za otpadne vode
 • Nalaženje narušavanja bedema i nasipa

Trotec: Innovation made in Germany

Pogledajte iza kulisa:

Kao jedan od vodećih međunarodnih proizvođača rešenja za tretman vazduha, Trotec nudi industrijskim i komercijalnim kupcima inovativne proizvode za prečišćavanje vazduha, odvlaživanje vazduha, grejanje, klimatizaciju i ventilaciju. Sa našim uređajima visokih performansi, 100% se oslanjamo na istraživanje, razvoj, dizajn i proizvodnju u Nemačkoj. Za najviše zahteve kvaliteta, dobro osmišljena sistemska rešenja i sveže ideje.

Uverite se u video!

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo