Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Infracrvena grejalica IR-S serija
Infracrvena grejalica IR serija
Infracrvena grejalica IRD serija
Infracrvena grejalica IRS-E serija
Home Comfort
  1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HomeComfort
  3. Zagrijavanje
  4. Infracrvena grejalica

Infracrvena grejalica – selektivna toplota

Za svaku potrebu prava infracrvena grejalica

Infracrvena grejalica – selektivna toplota
Infracrvena grejalica – selektivna toplota
Princip funkcionisanja infracrvenih grejalica

Infracrvena grejalica, brz i efikasan izvor toplote

U udobnost stanovanja spada i ugodna, prijatna temperatura prostorije. Niko ne voli da se smrzava, ali konvencionalno grejanje nije uvek najbolja opcija. Razmislite na primer o prelaznim periodima ili o posebno hladnim letnjim danima koja na našoj geografskoj širini nisu retkost. Za takva područja korišćenja i primene su infracrvene grejalice optimalne. 

Toplota se neposredno razvija kada uključite ovaj praktični uređaj. Grejalice sa infracrvenom tehnologijom su fleksibilno i univerzalno primenjive. Neće vam nedostajati brz izvor toplote kada budete koristili modernu infracrvenu grejalicu.

Informativni video infracrvene grejalice:

Ovde vam prikazujemo različite varijante postavljanja i nudimo vam pomoć pri odlučivanju za željenu snagu emisije svetlosti.

Pogledajte direktno sada!


Prednosti infracrvene grejalice: Energetska efikasnost, štedljivost i isplativost

Nema sumnje da obično grejanje zagreva. Ali sve metode grejanja zahtevaju određeno vreme zagrevanja i u skladu sa tim stvaraju određene troškove. To je posebno osetno onda kada samo kratkotrajno želite da zagrejete vaše okruženje. Ko rado spava u hladnoj spavaćoj sobi, ujutro svejedno ne želi da se smrzava u kupatilu i potom na doručku. Zatim napuštate stan i vraćate se tek nakon dugog radnog dana ponovo nazad. Da bi centralno grejanje postiglo željene temperature ono mora neprestano da radi.

Nije važno da se grejete na gas, naftu ili daljinskim grejanjem: Troškovi su poprilični. Čak i kod alternativnih načina grejanja kao grejanje na drva, ugalj ili pelet postoje poprilični kako troškovi tako i vremena zagrevanja. Infracrvene grejalice za razliku od prethodnih načina, uključujete samo kada imate aktuelnu potrebu za toplotom. Grejalica ne zahteva fazu zagrevanja. Okruženje je odmah toplo, rentabilnije nije moguće. Uštedite troškove energije, vreme i nerve tako što ćete infracrvenu grejalicu koristiti svuda tamo gde želite brzo toplo okruženje!

Da li se brinete kod menjanja pelena ili oblačenja mališana za prijatnu toplotu.
Infracrvena grejalica IR 1500 S
Rešenje prijatnog izgleda za višestruke arhitektonske zahteve.
Tamna kvarcna grejalica IRD 3200
Fleksibilne mogućnosti primene u studentskoj sobi, zimskim baštama ili sobi za hobi.
Infracrvena stojeća kvarcna grejalica IRS 800 E

Koja površina treba da se zagreva?

Koja površina treba da se zagreva?

Pre kupovine utvrdite vaše lične potrebe. Kolika je prostorija, u kojoj treba da bude korišćena infracrvena grejalica?

Mi nudimo različite modele sa različitom snagom. Možete selektivno da upravljate toplotom. Potrebna vam je kvarcna grejalica za dečiju sobu? Želite češće da koristite zimsku baštu i da infracrvenom grejalicom obezbedite ugodnu toplotu?

Hobi podrum i radionica su previše hladni da bi se češće koristili? Na osnovu sledeće tabele se informišite koja grejna snaga je optimalna za površinu koja se greje.

Pregled maksimalne površine zagrevanja infracrvenih grejalica za unutrašnje i spoljne prostorije:

Polje primene Preporučena
grejna snaga po m²
Zagrevana površina sa infracrvenom grejalicom
sa 1.200 W sa 1.500 W sa 2.000 W sa 2.500 W sa 3.200 W
Unutra
(visina plafona
2,5 m)
Odlična izolacija:
pribl. 100 W/m²
pribl. 12 m² pribl. 15 m² pribl. 20 m² pribl. 25 m² pribl. 32 m²
Loša izolacija / stara gradnja:
pribl. 150 W/m²
pribl. 8 m² pribl. 10 m² pribl. 13 m² pribl. 17 m² pribl. 21 m²
Spolja Zaštićeno područje:
pribl. 150 W/m²
pribl. 8 m² pribl. 10 m² pribl. 13 m² pribl. 17 m² pribl. 21 m²
Nezaštićeno područje:
pribl. 250 W/m²
pribl. 4 m² pribl. 6 m² pribl. 8 m² pribl. 10 m² pribl. 12 m²

Ukoliko želite da izračunate potrebnu grejnu snagu u vatima za vašu veličinu prostorije, postupite na sledeći način:

Formula: m² x W/m² = W
Površina prostorije (m²) x preporučena grejna snaga po metru kvadratnom (W/m²) = potrebna grejna snaga infracrvene grejalice (W)

Primer izračunavanja:
Za veličinu prostorije od 32 m² sa odličnim kvalitetom izolacije preporuka za grejnu snagu glasi: 32 m² x 100 W/m² = 3.200 W

Prilagođavaju se svakom okruženju zahvaljujući elegantnom i istovremeno neupadljivom dizajnu.
Čak i u svežim večerima obezbedite ugodnu toplotu na terasama, balkonima ili zimskim baštama.
Idealno kao dodatni izvor toplote u vikendici.

Dosta je bilo prašine i CO2! Infracrvena grejalica je čista u svakom pogledu

Za osećaj ugodnosti je važan dobar vazduh. Alergičari i astmatičari posebno zavise od toga da vazduh u prostoriji bude što čistiji od prašine. Higijena i čistoća su važni za osećaj ugodnosti kod alergičara i astmatičara. Sa korišćenjem infracrvene grejalice se redukuje količina prašine u vazduhu u prostoriji. Ovde ne govorimo o sterilnim uslovima, već samo o vazduhu u prostoriji, koji u pravom smislu reči daje vazduh za disanje.

U grejnoj sezoni, dolazi do uticaja vazduha u sobi. Toplota grejanja dovodi do sušenja, zdrava vlažnost vazduha se smanjuje. Kod konvencionalnog grejanja je vazduh neprestano u pokretu, tako da kod grejanja dolazi do kovitlanja velike količine prašine - prašine koju ne vidite ali koja vrši negativan uticaj. Kod infracrvenih grejalica vazduh u prostoriji ostaje miran, u skladu sa tim se u vazduhu za disanje nalazi manje prašine. Vlažnost takođe ostaje konstantna i na podnošljivom nivou. Ko pati od alergije ili astme odmah oseća pozitivnu atmosferu sa znatno manje prašine. 

Ali i svi ostali stanari profitiraju od ove vrste grejanja kod koje ne dolazi do kovitlanja prašine. Sluzokoža u nosu se ne isušuje. Time se zimi smanjuje rizik od prehlada. Infracrvene grejalice ne proizvode CO2. Štetne emisije konvencionalnih načina grejanja ugrožavaju klimu i životnu sredinu. Sa infracrvenom grejalicom dajete aktivan doprinos zaštiti prirode! 

Pozitivan učinak nije samo važan doprinos u domaćinstvu u pravcu zdrave klime u prostoriji. I na polju medicine i nege, kvarcna grejalica dobro služi. Na primer njena primena je korisna u jaslicama, u wellness i kozmetičkom sektoru. Toplota prija - čista toplota i dobar vazduh utoliko više!

Gosti hotela se tokom cele godine mogu opuštati na bazenu čak i u hladnijim vremenskim uslovima.
Infracrvena kvarcna grejalica IR 2050
Opuštajuća toplota u wellness zoni ili u ordinaciji stvara osećaj ugodnosti.
Infracrvena kvarcna grejalica IR 2000 S
Čak i hladne večeri na terasi ili vikendici u turističkom raju postaju prijatno tople.
Tamna kvarcna grejalica IRD 1800

Koja infracrvena grejalica je prava? Pregled Trotec serija

Trotec kvarcne grejalice se dele na četiri kategorije. Izaberite odgovarajuću izvedbu iz date serije za vašu individualnu svrhu primene!

IR-S serija: Posebno višestruka i energetski efikasna 

Infracrvene grejalice serije IR-S se odlikuju veoma visokom energetskom efikasnošću. Energija koja je potrebna za rad se najvećim delom pretvara u toplotu. Dok kod kalorifera generisana toplota jako brzo nestaje, grejalica zagreva objekte u okruženju.

Time je moguća akumulacija toplote i dugotrajna predaja toplota. Efekat grajanja se brzo postiže, intenzivan je i može se selektivno koristiti. Prethodno zagrevanje nije potrebno. IR-S-grejalica radi bez kovitlanja prašine. Ona je čista u upotrebi, ne stvara buku i mirise i univerzalno primenjiva. Univerzalna grejalica je dobra za alergičare.

Koristite infracrvenu grejalicu serije IR-S u prelaznim periodima tokom godine. Takođe, kao Standby rešenje, ona je perfektna dopuna konvencionalnom grejanju ili za samostalnu upotrebu. Isplati se da stoji na radnom stolu a na natkrovljenoj terasi obezbeđuje ugodnu toplotu. Čak i u komercijalnom sektoru se koriste IR-S grejalice, na primer u gastronomiji ili u hladnim halama. 

Die IR-S-Serie: Besonders vielseitig und energieeffizient
Die IR-S-Serie: Besonders vielseitig und energieeffizient

IR serija: Kvarcna grejalica sa atmosferom svetlosti sveća 

Kod grejalica iz IR serije se koristi inovativna Low-Glare kratkotalasna tehnologija. Ovim postupkom se crvena svetlost, koja nekada može da smeta, redukuje za 80 procenata. Nastaje ugodna atmosfera a na učinak ostalih svetlosnih tela se jedva utiče. Pored toga, veoma važna je i vrsta zaštite.

Električni uređaji se dele na određene vrste zaštite. Zakonski osnov za ovo predstavlja standard DIN EN 60529. Koja vrsta zaštite je potrebna za koji uređaj zavisi od polja primene. Svaka vrsta zaštite je označena slovima IP i brojem iza toga. 

Naše infracrvene grejalice IR serije su sa vrstom zaštite IP 65 veoma bezbedne. Što je viša kategorija vrste zaštite utoliko je uređaj bezbedniji. Pri tom se prvi broj šifre odnosi na zaštitu od dodira, drugi broj šifre na zaštitu od vode. IP65 znači da uređaj pruža potpunu zaštitu od dodira i da je zaštićen od prodora prašine. Osim toga je zaštićen protiv prskanja vode i mlaza vode iz svih pravaca. Infracrvene grejalice se mogu koristiti u privatnom i komercijalnom sektoru. 


IRD serija: Toplota bez svetlosti 

Kod grejalica iz IRD serije radi se o takozvanim tamnim kvarcnim grejalicama.

To znači da se odaje toplota ali ne i svetlost. One su idealne za područja zaštićena od vetra. Ko želi uveče da se opusti na terasi ili balkonu, može da uživa u okruženju uz tamnu kvarcnu grejalicu bez ometanja iz bilo kog svetlosnog izvora.

Infracrvene tamne kvarcne grejalice nemaju sijalice, dakle ne zahtevaju nikakvo održavanje.


IRS-E serija: Mobilna i fleksibilna 

Infracrvene grejalice IRS-E serije su stojeće kvarcne grejalice.

Kao kvarcne grejalice ovi uređaji poseduju modernu tehnologiju. Posebna prednost stojeće kvarcne grejalice je ta da je ona bez bilo kakve pripreme ili pričvršćivanja svuda brzo spremna za rad. Bušenje i postavljanje tiplova ili drugi opsežni radovi na montaži su nepotrebni.

Jedostavno postavite, uključite i uživajte u toploti!


Video