Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Adsorpcioni odvlaživač zraka serije TTR
Home Comfort
  1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HomeComfort
  3. Odvlaživanje
  4. Adsorpcioni odvlaživači vazduha TTR serije

Adsorpcioni odvlaživači vazduha TTR serije

Dok kondenzacioni sušači odvlažuju na osnovu tačke rose, adsorpcioni odvlaživači vazduha koriste princip sorpcije. Pri tom se koristi pad pritiska pare između vlažnog vazduha i higroskopskog sorpcionog sredstva za izvlačenje vode iz vazduha.

Čak se i granulat za odvlaživanje ubraja u ovu kategoriju, iako je on u najboljem slučaju podesan samo za održavanje suvoće najmanjih zatvorenih unutrašnjih prostora.

Granulat - uglavnom nedovoljan kao permanentno rešenje

Izvorna i glavna svrha primene ovih kesica je zaštita robe koja je osetljiva na vlagu prilikom transporta i skladištenja. Svako od nas zna male kesice priložene uz torbe, elektroniku, lekove ili odeću.

Ipak granulat nije dobar kao prava alternativa za odvlaživače vazduha. Dodatno oni su neekonomično rešenje za jednokratnu upotrebu, koje zahteva da se redovno dokupljuju sveže kese granulata za prihvatnu posudu, budući da se granulat u njemu ne regeneriše. Slično kao i sunđer, sredstvo za isušivanje permanentno usisava vodu iz vazduha i potrebno ga je zameniti kada je kompletno natopljeno - dugoročno to je izuzetno skup postupak.

Kod uređaja sa regeneracijom toplog vazduha se ono drugačije ponaša. U njemu se okreće točak za sušenje koji je obložen jako higroskopskim materijalima kao što su silica gel ili litijum hlorid, koji izvlače molekule vode iz usisanog vazduha i koji struji preko točka za sušenje.

Da bi točak za sušenje mogao kontinuirano da prihvata vlagu, ona mora da bude predata na nekom drugom mestu što se odvija kroz regeneraciju toplog vazduha: Kroz područje za regeneraciju točka za sušenje se provodi topli vazduh i koji, pomoću toplotne energije, vodenu paru prethodno vezanu unutar rotora, ponovo oslobađa iz silica gela.

Komforni uređaji sa kondenzatorom

Uređaji koji su koncipirani za privatnu primenu funkcioniraju po istom principu kao i adsorpcioni odvlaživači vazduha za komercijalnu primenu.

Usisani vazduh iz prostorije se provodi kroz sektor za odvlaživanje rotirajućeg točka za sušenje, koji je obložen higroskopskim sorpcionim sredstvom i na koje se prikuplja vlaga iz vazduha.

Tipično sorpciono sredstvo je silica gel- sredstvo za isušivanje sa veoma velikom higroskopskom površinom. U profesionalnim adsorpcionim agregatima za sušenje jedan gram ovog sredstva za isušivanje ima površinu od više od 700 kvadratnih metara. Manje od 10 grama prema tome ima istu površinu kao i ceo fudbalski teren.

Prikupljanjem vlage na sorpcionom sredstvu odvlaženi suvi vazduh se zatim ponovo izduvava u prostoriju.

Da bi se radi ponovnog prikupljanja vlage iz vazduha točak za sušenje sa nakupljenom vodom ponovo oslobodio od vode, kroz poseban sektor za regeneraciju točka za sušenje struji grejačem zagrejani vazduh u beskonačnom krugu, i koji zavisno od temperature preuzima vlagu sa točka za sušenje i sprovodi je kroz element kondenzatora.

Ona se zatim spolja prostrujava hladnijim usisanim vazduhom zbog čega dolazi do kondenzacije vode unutar elementa za kondenzaciju i prikuplja unutar posude za vodu. Vazduh za regeneraciju se zatim u stalnom krugu dovodi radi ponovnog prikupljanja vlage do grejača.

Princip funkcionisanja komfornih adsorpcionih odvlaživača vazduha
Direktno na pretraživač proizvoda

Direktno pronađite odgovarajući odvlaživač za vaše potrebe!

Sa našim pretraživačem proizvoda možete jednostavno i brzo da izaberete optimalan
odvlaživač vazduha za vaš slučaj primene.

Direktno na pretraživač proizvoda

Adsorpcioni, kondenzacijski ili Peltier-ovi odvlaživači?

Najvažnije činjenice u potpunom pregledu - sažeo ih je čitač-prijatelj Trotec, vaš stručnjak za odvlaživanje!

do „Praktičnog znanja o ovlaživačima“ ...

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo