Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

PAE 51
Home Comfort
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HomeComfort
 3. Klimatizacija
 4. Rashlađivač vazduha PAE serije
 5. Aircooler PAE 51

Aircooler PAE 51

Prirodno hlađenje isparavanjem za vrele letnje dane

Uživajte u letu sa osvežavajućim rashlađivanjem

Svuda primenjiv Unutra i napolju. Lagan i transportabilan.

Rashlađivač vazduha PAE 51 kompanije Trotec pritiskom na dugme stvara trenutno prijatno hlađenje i pretvara uzavrele kancelarije i stanove u ugodno temperirane klimatizovane oaze. Kada se termometar popne na temperature preko 25, telesna i intelektualna sposobnost počinje da opada. Noću nam previsoke temperature kradu neophodan san i sprečavaju telo da se oporavi od dnevnih napora. 

 

Zdrava klima u prostoriji bez propratnih efekata

PAE 51 hladi, ventilira, osvežava i ovlažuje vazduh.

Za razliku od klima uređaja, rashlađivač vazduha PAE 51 ne snižava temperaturu vazduha u prostoriji rashladnim sredstvima, već prirodnim hlađenjem isparavanjem (Honeycomb tehnologija). Za ovakav vid hlađenja, uređaj zahteva svežu vodu iz slavine koja se sipa u rezervoar za vodu zapremine 20 litara. Integrisani filter isparivača sa saćastom strukturom vlaži usisani vazduh i izduvava ga ponovo kao hladan vazduh preko ventilatora. Ovo hladno strujanje vazduha obezbeđuje osvežavajuće i trenutno primetno rashlađivanje.

Naš savet: Voda za hladnjak vazduha sa isparavanjem mora biti što hladnija. Koristite ledene pakete ili ledene kocke za dodatni efekat hlađenja.

Zdravo disanje za još više ugodnosti! Zahvaljujući integrisanom filteru za vazduh, PAE 51 se tokom cele godine može koristiti kao osveživač vazduha i ovlaživač vazduha. Upravo u suvim zimskim mesecima to može da spreči prehlade koje pospešuju suv vazduh grejanja i isušena sluzokoža.

Povećanje vlažnosti na 50% smanjuje rizik od prenosa virusa

Stručnjaci su procenili rezultate istraživanja o otpornosti virusa (npr. SARS-CoV, MERS-CoV ili SARS-CoV-2 (Covid-19), gripi) i vlažnosti. Pokazalo se da vlažnost vazduha ima ozbiljne efekte na zaraznost klice klica. Suvi sobni vazduh sa relativnom vlagom ispod 40% omogućava sitnim kapljicama kontaminiranim virusima gripa ili hladnoće da se presuše. Ovo čuva patogene i ostaje zarazno veoma dugo. U optimalnom opsegu od 40 do 60% relativne vlažnosti vazduha, aerosoli se samo smanjuju do te mere da se koncentracija soli u jezgru aerosola povećava, tako da klice i mikroorganizmi koji se u njima ubijaju. Rizik od zaraze virusima gripa i prehlade ovde je minimiziran.

Specijalisti naglašavaju da rizik od infekcije možemo smanjiti povećanjem vlažnosti u zgradama. Podizanje vlažnosti vazduha vlaženjem na oko 50% dovodi do smanjenja rizika od prenosa. Pored toga, vlaženi vazduh poboljšava odbranu tela efikasnijim čišćenjem disajnih puteva i podstičući imuni sistem. U modernim zgradama sa tijesnim ovojnicama zgrade, sistemima centralnog grijanja i ventilacije, ove granične vrijednosti često se ne mogu primijetiti u svakodnevnom životu bez aktivnog vlaženja zraka. Ovde vam može pomoći uređaj sa ovlaživanjem vazduha.

Povećanje vlažnosti na 50% smanjuje rizik od prenosa virusa

Ugodna klima po meri i zdrav san

Prilagodite hlađenje vašim individualnim potrebama

Vi odlučujete kojim intenzitetom i koliko ciljano hladan vazduh treba da bude distribuiran u prostoriji. Uređaj poseduje 4 stepena ventilacije, ručno podesive ventilacione klapne kao i opcionalno uključivanje swing funkcije za automatsku raspodelu hladnog vazduha u prostoriji. 

Raspoloženi ste za hladan povetarac? Onda modus svežeg vetra obezbeđuje dodatan udar svežine. Pojačavanje i slabljenje intenziteta ventilacije imitira prirodan povetarac i jednako osvežava. Aktivira se pritiskom na dugme, kada god poželite dodatnu svežinu.

Okrepljujuć san obezbeđuje kao šapat tih noćni modus kao i funkcija tajmera, sa kojom se rashlađivač vazduha automatski isključuje nakon isteka slobodno odabranog vremena. Sva podešavanja se izvode po izboru preko komandnog polja sa LED osvetljenjem na uređaju ili preko priloženog infracrvenog daljinskog upravljača. 

Sa snagom isparavanja od 2 litre/h i kapacitetom vazduha od 661 m³/h, uređaj PAE 51 se preporučuje za korišćenje u prostorijama do 150 m³. Račundžije će ceniti nisku potrošnju energije od samo 110 W a time i niske troškove rada. 

Prirodno efikasan princip hlađenja

Za razliku od klima uređaja, u hladnjacima se ne koriste hemijska sredstva. Proces hlađenja odvija se na potpuno prirodan način, osim toga nije potrebno ni crevo za ispušni vazduh, niti su potrebne složene instalacije.

Mobilni hladnjak za vazduh radi na principu prirodnog hlađenja isparavanjem. To znate iz vlastitog iskustva: ako pušete po vlažnoj koži, osećate trenutno hlađenje, jer proces isparavanja izvlači toplotu. Isto je i sa hladnjacima ili vazdušnim hladnjacima: unutar hladnjaka za vazduh se nalazi filtar natopljen vodom. Topli vazduh se usmerava sa stražnje strane uređaja kroz vlažni filtar i hladi se isparavanjem. Sada hladniji vazduh zatim ventilator ulazi u sobu.

Rad tokom cijele godine - hladnjak zraka ljeti, ovlaživač zraka zimi

Pomoću PAE 51 možete uživati u mobilnoj klimi za osećaj ugodnosti tokom cele godine. Umesto da parkirate tanak i uštedu prostora hladnjaka u skladištu posle letnje sezone, poželjno je da ga jednostavno koristite tokom cele godine. U proleće i kasno leto možete pružiti dah svežeg vazduha sa svoja 4 nivoa ventilacije i uživati u hlađenom efektu hladnog isparavanja.

U jesen i zimi uređaj se preporučuje i kao efikasan ovlaživač vazduha za stvaranje ugodnije klime u sobi. Na kraju, suvi vazduh za zagrevanje može da iritira disajne puteve, isuši kožu i pocrveni oči. Sa vlagom od 50% smanjuje se i množenje virusa u sobama. Korišćenjem ovlaživača osiguravate dovoljan nivo vlage i na taj način možete povećati svoje blagostanje u zatrpanim, pregrejanim prostorijama i sprečiti prehlade i virusne infekcije.

Sa hladnjakom 4-u-1 PAE 51 imate ugodno hlađenje vazduha, osvežavajuću ventilaciju i prijatno vlaženje vazduha. Za optimalnu klimu tokom cele godine!

Secosan

Održavanje slatke vode za zdrav kvalitet vazduha.

Preporučujemo SecoSan štap, kojim voda ostaje trajno čista, bistra i bez klica i neprijatnih mirisa, tako da rezervoar za vodu automatski ostaje čist kao i na dan punjenja. Ono što je jedinstveno kod SecoSan-a je njegova antimikrobno aktivna površina na kojoj se nalaze mobilni joni srebra koji inhibiraju bakterije i klice i tako sprečavaju njihovo množenje. Potpuno samo-dozirajući sistem čuvanja jona SecoSan dokazano sprečava vodu bez klica. Na ovaj način štap obezbeđuje čistu vodu do 6 meseci, čak i ako se voda menja ili koristi svakodnevno.

Korišćenje rashlađivača vazduha tokom zime kao ovlaživač

Hladnjaci vazduha su najefikasniji u prostorijama sa suvim vazduhom. Uređaji rade kao ovlaživači na principu isparavanja, odnosno direktno dodaju hladnu vlagu u vazduh. Kao rezultat toga, zbog procesa, vlažnost u prostoriji se primetno povećava. Zimi je povećanje vlažnosti dobro za sluzokožu zbog suvog grejnog vazduha i na taj način može sprečiti prehlade. Praktičan i vizuelno privlačan termohigrometar BZ20M u dizajnu unakrsnog pokazivača pokazuje vam na prvi pogled kada je vlažnost u optimalnom opsegu.

PAE 51 - erikoislaitteiden ominaisuudet

Aircooler PAE 51
PAE 51 vakuuttaa seuraavilla suorituskykyominaisuuksilla: kostutuskyky 2 litraa tunnissa, 20 litran vesisäiliö, ilmatilavuus 661 m³ tunnissa ja 4 puhallinvaihetta. Toimitus sisältää myös kaukosäätimen.
Aircooler PAE 51
Innovatiivinen hunajakennoteknologia: irrotettava hunajakennossuodatin tarjoaa liotettuna erityisen hyvät haihtumisominaisuudet avoimen rakenteensa ansiosta, jotta jäähdytetään luonnollisella tavalla läpikäynyt ilma.
Aircooler PAE 51
4-in-1-tekniikka: ilman jäähdytys, ilmanvaihto, ilman raikastaminen ja ilman kostutus. Huoneen ilmassa imetyt kostutetaan kennohöyrystyssuodattimella, sitten jäähdytetään ja puhalletaan takaisin huoneeseen. Neljää tuuletustasoa voidaan käyttää myös ilman ilmajäähdytystoimintoa. Talvella PAE 51 toimii tehokkaana kostuttimena liian kuivaa lämmitysilmaa vastaan.
Aircooler PAE 51
Aircooler PAE 51 kattaa monipuoliset toiminnot: ilman jäähdytys, 4 puhallustehoa, luonnontuulitila, swing­toiminto, yötila, ajastin, automaattinen sammutus ja suodattimen kuivaus. Asetukset voidaan tehdä sekä selvästi asetetulla ohjauspaneelilla että kätevästi kaukosäätimellä.
Aircooler PAE 51
Suureen vesisäiliöön mahtuu jopa 20 litraa vettä, mikä takaa pitkän jäähdytyksen ja kostutuksen. Lisää jääpaloja tai kylmäpakkauksia jäähdytystehon lisäämiseksi. Käytännöllisestä vesisäiliön täyttötason osoittimesta näkee nopeasti ja helposti, kuinka paljon vettä ilmanjäähdyttimessä vielä on, ja lisäksi siinä on MIN-/MAX-näyttö.
Aircooler PAE 51
Vaakasuorien evien avulla purkusuunta voidaan säätää manuaalisesti osoittamaan ylöspäin, suoraan eteenpäin tai alaspäin. Kun kääntötoiminto aktivoidaan, sisäpuolella olevat pystysuuntaiset läppä kääntyy automaattisesti vasemmalta oikealle ja levittää ilman tasaisesti huoneeseen.
Aircooler PAE 51
Jotta siirrettävä ilmanjäähdytin voidaan sijoittaa aina juuri sinne, missä viilennystä kulloinkin tarvitaan, se on varustettu kevytliikkeisillä kuljetuspyörillä ja kahvasyvennyksellä. Kun laite varastoidaan käytön jälkeen, kaukosäädin säilyy tallessa kätevässä pidikkeessä.
Aircooler PAE 51
Lisäksi kaksi pyöristä voidaan lukita laitteen sijoittamiseksi tukevasti paikalleen. Integroitu kaapelilaite varmistaa järjestyksen ja estää vaaralliset laukaisuvaarat.

Kul vrhunac u svakom životnom okruženju

PAE 51 - primena balkon/terasa
Rashlađivač vazduha PAE 51 obezbeđuje hladan povetarac na balkonu ili terasi.
PAE 51 - primena spavaća soba
Za dobar san - leti kao rashlađivač vazduha a zimi kao ovlaživač vazduha -
PAE 51 - primena kancelarija
U vrelim danima u kancelariji, rashlađivač vazduha PAE 51 obezbeđuje blagotvorno rashlađivanje.
Rashlađivač vazduha PAE serije

Svi Rashlađivač vazduha PAE serije u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Rashlađivač vazduha PAE serije, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Rashlađivač vazduha PAE serije iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

Prednosti u praksi:

 • 4-u-1 rashlađivač vazduha: Hlađenje vazduha, ventilacija, osvežavanje vazduha i ovlaživanje vazduha
 • Efikasno hlađenje isparavanjem sa Honeycomb tehnologijom
 • Mogućnost rada sa akumulatorima hladnoće ili kockicama leda za pojačavanje rashladne snage
 • Modus svežeg vetra
 • Poboljšanje klime u prostoriji
 • Podesiv pravac izduvavanja i automatsko zakretanje lamela
 • 4 stepena ventilatora
 • Funkcija tajmera
 • Noćni modus
 • Veliki rezervoar za vod za dugotrajan rad
 • Posebno energetski efikasno
 • Tih rad
 • IC daljinsko upravljanje
 • Automatska funkcija isključivanja nakon 15 h
 • Funkcija sušenja filtera
 • Lak transport zahvaljujući stabilnim točkovima
 • Točkovi sa kočnicom za stabilno postavljanje.
 • Praktično namotavanje kabla
 • Podesno za upotrebu tokom cele godine! Leti Aircooler, zimi ovlaživač vazduha

Cool činjenice umesto vrućeg vazduha!

Drugi prodaju Aircoolere kao klima uređaje, mi vam pružamo celokupnu sliku. Pre kupovine steknite uvid u razlike između uređaja, načine funkcionisanja i mogućnosti primene.

Kompletan pregled najvažnijih činjenica u - sažeto i lako za čitanje od kompanije Trotec, Vašeg eksperta za klimatizaciju! Direktno na „Praktično znanje o klimatizaciji“ ...

Kupovina

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 1.210.003.025
Količina vazduha
  Stepen maks. [m³/h] 661
  Brzina ispusta vazduha [m/s] 7
Ventilator
  radijalno
  Stepeni ventilatora 4
Kapacitet isparavanja
  maks. [l/h] 2
Rashladni medijum
  Rashladni medijum Vazduh
Uslovi okruženja
  Temperatura min. [°C] 5
  Temperatura maks. [°C] 43
  Humidity RH [%] <95%
Karakteristika sigurnosti
  Klasa zaštite II
Rzervoar za vodu
  Sadržaj u [l] 20
Električne vrednosti
  Priključak za struju 220 - 240 V, 50 Hz
  Primljena snaga [W] 110
Električni priključak
  Priključni utikač CEE 7/16
  Dužina kabla [m] 1,8
Vrednosti zvuka
  Razmak 1 m [dB(A)] 60
Komandni panel
  LED-prikaz
  Touch-Bedienfeld
Dimenzije
  Dužina (bez ambalaže) [mm] 390
  Širina (bez ambalaže) [mm] 342
  Visina (bez ambalaže) [mm] 897
Težina
  (bez ambalaže) [kg] 8
Опрема, карактеристике и функције
Funkcije i oprema
  Automatski režim rada
  Mogućnost za rad sa akumulatorima hladnoće
  Funkcija ventilacije
  Funkcija osvežavanja filtera
  Hlađenje isparavanjem sa Honeycomb tehnologijom
  Automatska funkcija isključivanja
  Energetski efikasan rad
  Memory funkcija
  Funkcija sušenja filtera
  podesivi smer izduvavanja
  Swing funkcija
  Indikator nivoa punjenja vodom
  Lampica upozorenja kod praznog rezervoara za vodu
  Isključivanje kod praznog rezervoara za vodu
  Noćni modus
  Priloženi akumulatori hladnoće
Funkcija tajmera
  Moguće predefinisanje vremena isključivanja
  Moguće predefinisanje vremena uključivanja
Filter
  za vazduh
  Saćasti filter
Mobilnost
  Plastični transportni točkovi sa kočnicama
  Prihvatni žlebovi
  Transportni točkovi HA
  Kočnice
Izvedba kućišta
  Plastika

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Preuzimanje

Loading...