Aircooler PAE 25
Home Comfort
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HomeComfort
 3. Klimatizacija
 4. Rashlađivač vazduha PAE serije
 5. Aircooler PAE 25

Aircooler PAE 25

Elegantan dizajn kombiniran sa efikasnom tehnikom

Uživajte u prirodnom hlađenju i dahu svežeg vazduha

Rashlađivač vazduha PAE 25 je dvostruko cool čudo od klime. Jer hladi prostorije na ugodne temperature, bez da su naspram uobičajenim klima uređajima potrebna kemijska rashladna sredstva ili zahtevne instalacije. Ni odvodno crevo se ne mora priključiti na vrata ili prozor.

Umesto toga Aircooler koristi hladnoću isparavanja punjenja leda ili hladne vode, kako bi rashladio ulazni topli vazduh i putem ventilatora ponovo ispuhivao kao hladan vazduh. Kao trenutno osvježenje rashlađivač normalizuje u prostorijama srednje veličine ugodnu kao i energetski štedljivu zdravu klimu – jer potrebno mu je kod učinka od 320 m³/h samo potrošnja struje od 65 W. Troškovi pogona su kod ovog uređaja ekstremni niski.

PAE 25 se takođe može koristiti kao punopravni ventilator bez uključene funkcije hlađenja vazduhom. Jačina puhala može se regulisati u 4 stepena, a njegov horizontalni pravac pražnjenja može se fleksibilno podešavati preko ventilacionih zaklopki. Za ravnomernu raspodelu protoka vazduha za hlađenje po sobi, možete uključiti automatsko zakretanje (režim ljuljanja) vertikalnih lopatica za vazdušni vod. Integrisani režim prirodnog vetra lagano pojačava i smanjuje protok vazduha, stvarajući utisak prijatnog morskog vetra. Sa vazdušnim filterom koji se lako skida, iz vazduha u sobi se uvlače pahuljice, životinjska dlaka i pahuljice prašine.

Ovlaživač vazduha protiv suvog grejačkog vazduha i replikacije virusa

U hladnoj sezoni, PAE 25 je efikasan ovlaživač vazduha koji obezbeđuje ugodnu klimu. Sobni vazduh, koji je često suv tokom grejne sezone, optimalno se vlaži, a sluznice u nosu, ustima i grlu ne isušuju se tako brzo. Sa vlagom od 50% smanjuje se i širenje virusa i bakterija u sobama. Ovo će vam pomoći da značajno smanjite rizik od prehlade ili virusne infekcije disajnih puteva!

Povećanje vlažnosti na 50% smanjuje rizik od prenosa virusa

Stručnjaci su procenili rezultate istraživanja o otpornosti virusa (npr. SARS-CoV, MERS-CoV ili SARS-CoV-2 (Covid-19), gripi) i vlažnosti. Pokazalo se da vlažnost vazduha ima ozbiljne efekte na zaraznost klice klica. Suvi sobni vazduh sa relativnom vlagom ispod 40% omogućava sitnim kapljicama kontaminiranim virusima gripa ili hladnoće da se presuše. Ovo čuva patogene i ostaje zarazno veoma dugo. U optimalnom opsegu od 40 do 60% relativne vlažnosti vazduha, aerosoli se samo smanjuju do te mere da se koncentracija soli u jezgru aerosola povećava, tako da klice i mikroorganizmi koji se u njima ubijaju. Rizik od zaraze virusima gripa i prehlade ovde je minimiziran.

Specijalisti naglašavaju da rizik od infekcije možemo smanjiti povećanjem vlažnosti u zgradama. Podizanje vlažnosti vazduha vlaženjem na oko 50% dovodi do smanjenja rizika od prenosa. Pored toga, vlaženi vazduh poboljšava odbranu tela efikasnijim čišćenjem disajnih puteva i podstičući imuni sistem. U modernim zgradama sa tijesnim ovojnicama zgrade, sistemima centralnog grijanja i ventilacije, ove granične vrijednosti često se ne mogu primijetiti u svakodnevnom životu bez aktivnog vlaženja zraka. Ovde vam može pomoći uređaj sa ovlaživanjem vazduha.

Povećanje vlažnosti na 50% smanjuje rizik od prenosa virusa

Komforne funkcije koje su jednostavno dobre za vas

Zahvaljujući integrisanim zračnim filterom te pametnoj strukturi saća filtera ispravanja se usisan vazduh prvo filtrira, onda ovlažuje i naposletku ohlađen vraća u prostoriju.

PAE 25 je tako ventilator, kod kojeg se vazduh ovlažuje i čisti. Četiri brzine ventilacije nude dodatno daljnje opcije za idealnu klimu. Namestiv smer ispuha te opcionalno priklopiv automatski pokret zakretanja u Swing-modusu omogućuju još bolju raspodjelu hladnog prostorijskog vazduha. Sem toga tihi noćni pogon omogućuje pogon Aircoolera i tokom vkaiša spavanja. Te funkcije se mogu postaviti daljinskim upravljačem ili direktno na uređaju.

Sa četiri kotača i praktičnom integralnom konstrukcijom ručke se krajnje kompaktan Aircooler PAE 25 može ugodno da transportujete i primenjiv je u skoro svim nutarnjim prostorijama – tačno uvek tamo, gde je dobrodošao hladan povetarac.

Veliki rezervoar vode sa volumenom od 4,5 litara osigurava duga vkaiša hlađenja i ovlaživanja. U pogonu uređaju nije potrebna pažnja, pošto je potrošnja vode po času od otprilike 1 litre toliko mala, da se voda - primerice u uredu - samo jednom na dan puni.

Tajmer funkcija

15-časovni tajmer PAE 25 omogućava vam isključivanje uređaja nakon unapred programiranog broja sati. Na primer, u kancelariji možete da osigurate da se hladnjak vazduha automatski isključi na kraju dana.

Noćni režim

Za odmor u toplim letnjim noćima, hladnjak ima noćni režim sa smanjenom ventilacijom. Ugodno hlađenje vazduhom omogućava vam da lagano kliznete u san i da se telo oporavi od napornih dana.

Naš savet:

Napunite rashlađivač sa hladnom vodom.
Posebno hladnu svježinu osiguravate sa u opsegu isporuke sadržanim rashladnim kockama ili kockama leda u vodi!

Prirodno efikasan princip hlađenja

Za razliku od klima uređaja, u hladnjacima se ne koriste hemijska sredstva. Proces hlađenja odvija se na potpuno prirodan način, osim toga nije potrebno ni crevo za ispušni vazduh, niti su potrebne složene instalacije.

Mobilni hladnjak za vazduh radi na principu prirodnog hlađenja isparavanjem. To znate iz vlastitog iskustva: ako pušete po vlažnoj koži, osećate trenutno hlađenje, jer proces isparavanja izvlači toplotu. Isto je i sa hladnjacima ili vazdušnim hladnjacima: unutar hladnjaka za vazduh se nalazi filtar natopljen vodom. Topli vazduh se usmerava sa stražnje strane uređaja kroz vlažni filtar i hladi se isparavanjem. Sada hladniji vazduh zatim ventilator ulazi u sobu.

Rad tokom cijele godine - hladnjak zraka ljeti, ovlaživač zraka zimi

Pomoću PAE 25 možete uživati u mobilnoj klimi za osećaj ugodnosti tokom cele godine. Umesto da parkirate tanak i uštedu prostora hladnjaka u skladištu posle letnje sezone, poželjno je da ga jednostavno koristite tokom cele godine. U proleće i kasno leto možete pružiti dah svežeg vazduha sa svoja 4 nivoa ventilacije i uživati u hlađenom efektu hladnog isparavanja.

U jesen i zimi uređaj se preporučuje i kao efikasan ovlaživač vazduha za stvaranje ugodnije klime u sobi. Na kraju, suvi vazduh za zagrevanje može da iritira disajne puteve, isuši kožu i pocrveni oči. Sa vlagom od 50% smanjuje se i množenje virusa u sobama. Korišćenjem ovlaživača osiguravate dovoljan nivo vlage i na taj način možete povećati svoje blagostanje u zatrpanim, pregrejanim prostorijama i sprečiti prehlade i virusne infekcije.

Sa hladnjakom 4-u-1 PAE 25 imate ugodno hlađenje vazduha, osvežavajuću ventilaciju i prijatno vlaženje vazduha. Za optimalnu klimu tokom cele godine!

Secosan

Održavanje slatke vode za zdrav kvalitet vazduha.

Preporučujemo SecoSan štap, kojim voda ostaje trajno čista, bistra i bez klica i neprijatnih mirisa, tako da rezervoar za vodu automatski ostaje čist kao i na dan punjenja. Ono što je jedinstveno kod SecoSan-a je njegova antimikrobno aktivna površina na kojoj se nalaze mobilni joni srebra koji inhibiraju bakterije i klice i tako sprečavaju njihovo množenje. Potpuno samo-dozirajući sistem čuvanja jona SecoSan dokazano sprečava vodu bez klica. Na ovaj način štap obezbeđuje čistu vodu do 6 meseci, čak i ako se voda menja ili koristi svakodnevno.

Zimi koristite hladnjake za vazduh kao ovlaživače

Zimi koristite hladnjake za vazduh kao ovlaživače

Hladnjaci vazduha su najefikasniji u sobama sa suvim vazduhom. Uređaji djeluju poput ovlaživača na principu isparavanja, tj. dodaju hladnu vlagu direktno u vazduh. Kao rezultat, zbog procesa, vlažnost vazduha u sobi primjetno raste. Zimi je povećana vlažnost dobra za sluznicu usled suvog vazduha za grejanje i stoga može sprečiti prehlade. Praktični i vizuelno privlačan termohigrometar BZ20M u dizajnu poprečnih pokazivača pokazuje vam kada je vlaga u optimalnom rasponu.

PAE 25 - posebne funkcije opreme

Aircooler PAE 25
PAE 25 impresionira sa sledećim podacima o performansama: izlaz za vlaženje 0,9 litara na sat, rezervoar za vodu od 4,5 litara, zapremina vazduha 320 m³ na sat i 4 brzine ventilatora. Opseg isporuke takođe uključuje 2 baterije za hlađenje i daljinski upravljač.
Aircooler PAE 25
Dokazana tehnologija saća: Kada je vlažna, filter saća nudi posebno dobra svojstva isparavanja zbog otvorene strukture da bi hladio vazduh koji je prošao kroz prirodan način.
Aircooler PAE 25
Dokazana tehnologija saća: Kada je vlažna, filter saća nudi posebno dobra svojstva isparavanja zbog otvorene strukture da bi hladio vazduh koji je prošao kroz prirodan način.
Aircooler PAE 25
Dokazana tehnologija saća: Kada je vlažna, filter saća nudi posebno dobra svojstva isparavanja zbog otvorene strukture da bi hladio vazduh koji je prošao kroz prirodan način.
Aircooler PAE 25
3 u 1: hlađenje vazduha, ventilacija, vlaženje vazduha. Usisani vazduh čisti se uz pomoć integrisanog vazdušnog filtra i vlaži i hladi filtrom za isparavanje.
Aircooler PAE 25
Aircooler PAE 25 ima širok spektar udobnih funkcija: hlađenje vazduhom, vlaženje vazduha, 4 nivoa ventilatora, režim prirodnog vetra, ljuljačka funkcija, noćni režim i funkcija tajmera. Podešavanja se mogu izvršiti na jasno postavljenoj kontrolnoj tabli i povoljno pomoću daljinskog upravljača.
Aircooler PAE 25
Sa svojim 4,5 litarskim rezervoarom vode, PAE 25 nudi vam više od 5 sati hlađenja sa stopom isparavanja od 0,9 litara na sat. Ako je potrebno, kapacitet hlađenja se može ponovo povećati korišćenjem dve baterije za hlađenje koje su obuhvaćene obimom isporuke ili sa kockicama leda.
Aircooler PAE 25
Smjer ispuštanja se može ručno podesiti horizontalnim letvicama prema gore, prema naprijed ili prema dolje. Kada se aktivira funkcija ljuljanja, unutrašnje vertikalne letvice automatski se okreću levo-desno i ravnomerno raspoređuju vazduh u sobi.
Aircooler PAE 25
Prikaz na kontrolnoj tabli: Snaga ventilacije, trenutni režim rada (hlađenje vazduha / ventilacija / osvežavanje vazduha / noćni režim), zadati časovnici i aktivirana funkcija ljuljanja prikazani su kao užareni LED simbol, u zavisnosti od aktivnosti.
Aircooler PAE 25
Zahvaljujući praktičnoj ručici i četvoro podnim valjcima, kompaktni PAE 25 hladnjak može se lako transportovati u druge unutrašnje prostore - gde god je vedar vetar dobrodošao.

Kul vrhunac u svakom životnom okruženju

PAE 25 - prijava u kancelariji
Kad se stvari ponovo zagreju u kancelariji, PAE 25 isparivač za hlađenje vazduha pomaže da se stvori prijatna radna atmosfera na prirodan način. Jednostavno postavite raspršivač sveže tamo gde želite da uživate u hlađenju vetra.
PAE 25 - primena u spavaćoj sobi
Bilo da se radi o spavaćoj sobi, dnevnoj sobi ili hobi sobi - s elegantnim dizajnom u bijeloj i crnoj boji, tanak se klima uređaj uklapa u bilo koji dizajn sobe.
PAE 25 - aplikacija u dnevnoj sobi
Aircooler PAE 25 omogućava jednostavno hlađenje u vrućim danima. Zimi služi i kao prijatno ovlaživač vazduha protiv suvog grejačkog vazduha i na taj način sprečava iritirane disajne puteve.
Rashlađivač vazduha PAE serije

Svi Rashlađivač vazduha PAE serije u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Rashlađivač vazduha PAE serije, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Rashlađivač vazduha PAE serije iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

Prednosti u praksi:

 • Osvježava i hladi vazduh sa praktičnom funkcijom ventilacije
 • Efikasna hladnoća isparavanja sa Honeycomb-tehnologijom
 • Pogon klimatski prikladan zahvaljujući isparavanju vode
 • Mogućnost rada sa dva priložena akumulatora hladnoće ili dodavanjem kockica leda za povećavanje rashladne snage
 • Poboljšanje prostorijske klime
 • Namestiv smer ispuha i automatski nagibne lamele
 • Timer funkcija
 • Nema ograničavanja postavljanja
 • LED-displej
 • Posebno energetski efikasan
 • Tihi pogon
 • Podoban za cjelogodišnji pogon! Ljeti Aircooler, zimi ovlaživač vazduha

Cool činjenice umesto vrućeg vazduha!

Drugi prodaju Aircoolere kao klima uređaje, mi vam pružamo celokupnu sliku. Pre kupovine steknite uvid u razlike između uređaja, načine funkcionisanja i mogućnosti primene.

Kompletan pregled najvažnijih činjenica u - sažeto i lako za čitanje od kompanije Trotec, Vašeg eksperta za klimatizaciju! Direktno na „Praktično znanje o klimatizaciji“ ...

Proverena bezbednost

Profitirajte na osnovu renomiranog Trotec kvaliteta koji je garancija visoke vrednosti, bezbednosti i funkcionalnosti. Intertek potvrđuje zakonski zaštićenim GS-žigom da pri namenskoj ili predviđenoj upotrebi ovog uređaja ne dolazi do ugrožavanja bezbednosti i zdravlja korisnika.

Kupiti

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 1.210.003.001
Količina vazduha
  Stepen maks. [m³/h] 320
  Brzina ispusta vazduha [m/s] 12,9
Ventilator
  tangencijalno
  aksijalno
  radijalno
  Stepeni ventilatora 4
Kapacitet isparavanja
  maks. [l /h] 0,9
Rashladni medijum
  Rashladni medijum Vazduh
Rzervoar za vodu
  Sadržaj u [l] 4,5
Električne vrednosti
  Priključak za struju 230 V, 50 Hz
  Primljena snaga [W] 65
Električni priključak
  Priključni utikač CEE 7/7
  Dužina kabla [m] 1,1
Vrednosti zvuka
  Razmak 1 m [dB(A)] 52
Komandni panel
  LED displej
  Touch-Bedienfeld
Dimenzije
  Dužina (bez ambalaže) [mm] 330
  Širina (bez ambalaže) [mm] 310
  Visina (bez ambalaže) [mm] 740
Težina
  (bez ambalaže) [kg] 7
Опрема, карактеристике и функције
Funkcije i oprema
  Funkcija hlađenja vazduha
  Funkcija osvežavanja filtera
  Funkcija ventilacije
  Indikator nivoa punjenja vodom
  Signal upozorenja kod praznog rezervoara za vodu
  Isključivanje kod praznog rezervoara za vodu
  podesivi smer izduvavanja
  Swing funkcija
  Hlađenje isparavanjem sa Honeycomb tehnologijom
  Mogućnost za rad sa akumulatorima hladnoće
  Noćni modus
  Infracrveni daljinski upravljač
  Priloženi akumulatori hladnoće 2
Funkcija tajmera
  Moguće predefinisanje vremena isključivanja
  Moguće predefinisanje vremena uključivanja
Filter
  za vazduh
  Saćasti filter
Mobilnost
  Plastični transportni točkovi
  Ručke za nošenje / transportna ručka(e)
  Transportni točkovi HA
  Kočnice
  Noge
Izvedba kućišta
  Plastika

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Downloads

Loading...