Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Home Comfort
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HomeComfort
 3. Klimatizacija
 4. Rashlađivač vazduha PAE serije

Rashlađivač vazduha PAE serije

Mobilna klimatizacija zahvaljujući efikasnom hlađenju isparavanjem

Prirodna i ekonomična metoda hlađenja

Mobilnim rashlađivačima vazduha serije PAE, Trotec pruža izuzetno pametno i energetski efikasno rešenje za prijatno temperiranje manjih do srednje velikih prostorija. Po pravilu su naši Aircooleri kao 3-u-1 uređaji koncipirani da hlađenjem vazduha, ventilacijom i osvežavanjem vazduha stvaraju izvanrednu ugodnu klimu. A najbolje od svega: Za razliku od običnih klima uređaja rashlađivači vazduha rade bez hemijskih rashladnih sredstava i bez obimne instalacije - čak i inače uobičajeno crevo za otpadni vazduh na vratima ili prozorima nije potrebno kod ovog inovativnog sistema.

Hlađenje vazduha evaporacijom je potpuno prirodna i ekonomična metoda hlađenja bez potrebe za eksternom energijom za proces hlađenja. Svako zna za princip isparavanja iz sopstvenog iskustva: Kada duvamo na ovlaženu kožu, osećamo neposredno hlađenje na koži. Kod ovog fizičkog principa - takozvanog ‚adijabatskog hlađenja‘ - iz vazduha se izvlači toplota koja je neophodna za isparavanje vlage. Mobilni rashlađivači vazduha serije PAE funkcionišu na ovom princupu prirodnog hlađenja isparavanjem: Usisani topli vazduh se u rezervoaru za vodu ovih snažnih uređaja hladi kroz isparavanje vode i zatim izduvava pomoću ventilatora. Pri tom se kod svih Aircoolera rashladna snaga dodatno pojačava dodavanjem akumulatora hladnoće i kockica leda u rezervoar za vodu.

Najbolje rešenje za mnoge zahteve

Svojim modernim dizajnom kućišta, Aircooleri serije PAE postavljaju vizuelne akcente i ostavljaju dobar utisak kako u modernim tako i u klasičnim stanovima i kancelarijama. Kroz različite varijante opreme i veliku raznolikost funkcija Trotec nudi optimalan uređaj za skoro sve potrebe hlađenja. Pronađite kod nas upravo odgovarajući Aircooler za vaše lične potrebe i pri profitirajte na osnovu najboljeg odnosa cene i performansi koje nudi vodeći provajder na tržištu.

Povećanje vlažnosti na 50% smanjuje rizik od prenosa virusa

Stručnjaci su procenili rezultate istraživanja o otpornosti virusa (npr. SARS-CoV, MERS-CoV ili SARS-CoV-2 (Covid-19), gripi) i vlažnosti. Pokazalo se da vlažnost vazduha ima ozbiljne efekte na zaraznost klice klica. Suvi sobni vazduh sa relativnom vlagom ispod 40% omogućava sitnim kapljicama kontaminiranim virusima gripa ili hladnoće da se presuše. Ovo čuva patogene i ostaje zarazno veoma dugo. U optimalnom opsegu od 40 do 60% relativne vlažnosti vazduha, aerosoli se samo smanjuju do te mere da se koncentracija soli u jezgru aerosola povećava, tako da klice i mikroorganizmi koji se u njima ubijaju. Rizik od zaraze virusima gripa i prehlade ovde je minimiziran.

Specijalisti naglašavaju da rizik od infekcije možemo smanjiti povećanjem vlažnosti u zgradama. Podizanje vlažnosti vazduha vlaženjem na oko 50% dovodi do smanjenja rizika od prenosa. Pored toga, vlaženi vazduh poboljšava odbranu tela efikasnijim čišćenjem disajnih puteva i podstičući imuni sistem. U modernim zgradama sa tijesnim ovojnicama zgrade, sistemima centralnog grijanja i ventilacije, ove granične vrijednosti često se ne mogu primijetiti u svakodnevnom životu bez aktivnog vlaženja zraka. Ovde vam može pomoći uređaj sa ovlaživanjem vazduha.

Povećanje vlažnosti na 50% smanjuje rizik od prenosa virusa

Performanse PAE rashlađivača vazduha:

 • Posebno energetski efikasno
 • Tih rad
 • Lak transport zahvaljujući stabilnim točkovima i maloj težini
 • Podesno za upotrebu tokom cele godine! Leti Aircooler, zimi ovlaživač vazduha
 • Optimalan odnos cena-performanse
 • 3-u-1 rashlađivač vazduha: Hlađenje vazduha, ventilacija, osvežavanje vazduha
 • Efikasno hlađenje isparavanjem sa Honeycomb tehnologijom
 • Mogućnost rada sa akumulatorima hladnoće ili kockicama leda za pojačavanje rashladne snage
 • Poboljšanje klime u prostoriji
 • Podesiv pravac izduvavanja i automatsko zakretanje lamela
 • Noćni modus

Cool činjenice umesto vrućeg vazduha!

Drugi prodaju Aircoolere kao klima uređaje, mi vam pružamo celokupnu sliku. Pre kupovine steknite uvid u razlike između uređaja, načine funkcionisanja i mogućnosti primene.

Kompletan pregled najvažnijih činjenica u - sažeto i lako za čitanje od kompanije Trotec, Vašeg eksperta za klimatizaciju! Direktno na „Praktično znanje o klimatizaciji“ ...

Rashlađivač vazduha PAE serije

Svi Rashlađivač vazduha PAE serije u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Rashlađivač vazduha PAE serije, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Rashlađivač vazduha PAE serije iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo