Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Plinske grejalice iz TGH-E serije
Plinske grejalice iz TGH-E serije
Plinske grejalice iz TGH-E serije
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HighPerformance
 3. Zagrijavanje
 4. Plinske grejalice TGH-E serije

Plinske grejalice iz TGH-E serije

Povoljna instant toplota sa do 30 kW grejne snage

Plinske grejalice iz TGH-E serije

Plinska grejalica TGH-E serije – sa sigurnošću dobar izbor

Ove robusno izrađene plinske grejalice se odlikuju izvanrednim odnosom cene i performansi ali se poseban akcenat stavlja i u pogledu bezbednosti ovih plinskih grejalica na propan:

Integrisani temperaturni senzor služi kao zaštita u slučaju nestanka plamena i sprečava curenja nesagorelog gasa. Pored toga, postoji i serijski ugrađen sigurnosni termostat kao zaštita od pregrevanja, koji u slučaju pregrevanja automatski prekida dovod gasa dok ventilator nastavlja sa radom radi hlađenja. Specijalno oblikovana izduvna rešetka modela TGH-E štiti od direktnog kontakta sa plamenom, dok istovremeno obezbeđuje optimalno vrtloženje, velike količine tople vazdušne struje. Na kraju i toplotno izolovana transportna ručka omogućava siguran i jednostavan transport na sledeće mesto primene, gde se plinska grejalica zahvaljujući dodatnim gumenim nogicama može postaviti bez klizanja. Zahvaljujući izuzetno kompaktnoj izvedbi ove grejalice se mogu komotno transportovati i u najmanjem prtljažniku automobila.

Za grejanje su potrebni samo utičnica i boca propana, jer su crevo za povezivanje i reduktor pritiska za povezivanje boce sa gasom već sadržani u obimu isporuke svake grejalice na gas. Dugačak priključni kabl pri tom pruža fleksibilnost prilikom izbora mesta postavljanja. Kada se pusti u rad, prijatna toplota odmah počinje da se širi, zato što integrisani turbo ventilator stvara efikasnu vazdušnu struju od usisanog okolnog vazduha i izduvanog toplog vazduha. Na ovaj način se i velike prostorije mogu brzo zagrejati. Koristite plinsku grejalicu serije TGH-E na primer za mobilno ciljano grejanje dobro provetrenih gradilišta, radionica, skladišta, garaža, štala za stoku, staklenika ili i za natkrovljene prostore na otvorenom, šatore i kampovanje. Grubi uslovi rada ne smetaju ovim grejalicama, jer one poseduju otpornu, robusnu metalnu konstrukciju sa grejnim topom u praškasto lakiranoj izvedbi od rebrastog lima.

Važne informacije o direktnim grejačima na gas

Gasni grejači se preporučuju za upotrebu u dobro provetrenim zatvorenim prostorima iu pokrivenim otvorenim prostorima, gde je sva proizvedena toplota zapravo dostupna (100% performanse).

Važno:

Pored toplote, gasni grejači ventilatora takođe emituju gasove sagorevanja direktno u prostoriju. Zbog toga su neprikladni za zatvorene prostorije bez dobre ventilacije ako u njima ima ljudi ili životinja.

Pored toga, oko 1,6 kg vodene pare se generiše po litru goriva tokom sagorevanja. Direktni gasni grejači stoga nisu pogodni za sušenje zgrada. U najgorem slučaju, kada bi se za sušenje zgrade koristili gasni ventilatori, zgrada bi bila vlažnija nego ranije!

Čak i u prostorijama gde postoji opasnost od požara, npr. B. skladištenjem zapaljivih materija ne smeju se koristiti gasni grejači.

Dobro je znati: grejači na gas...

 • pogodni su za upotrebu u dobro provetrenim zatvorenim prostorima i pokrivenim otvorenim prostorima
 • proizvesti 100% izlaz toplote
 • Ispuštaju gasove sagorevanja direktno u prostoriju zajedno sa vazduhom za grejanje
 • nisu pogodni za zatvorene prostorije
 • ne može se koristiti za sušenje zgrada, jer sagorevanje proizvodi oko 1,6 kg vodene pare po litru goriva
 • ne sme se koristiti u prostorijama gde postoji opasnost od požara zbog skladištenja zapaljivih materija
Gasne direktne grejalice serije TGH-E usisavaju okolni vazduh preko turbo ventilatora, zatim zagrevaju glavnu vazdušnu struju direktno preko gorionika na gas i ponovo izduvavaju vruć vazduh nazad u prostoriju.
Direktne grejalice za brzu instant toplotu

Zato sa plinskim grejalicama iz serije TGH-E igrate na sigurno

 • Zaštita u slučaju nestanka plamena sprečava, zahvaljujući integrisanom temperaturnom senzoru, curenje nesagorelog gasa.
 • Zaštita od pregrevanja preko serijski ugrađenog sigurnosnog termostata automatski prekida dovod gasa u slučaju pregrevanja dok ventilator nastavlja sa radom radi hlađenja.
 • Zaštitu od direktnog kontakta sa plamenom obezbeđuje specijalno oblikovana izduvna rešetka na modelima TGH-E. Ona istovremeno obezbeđuje optimalno vrtloženje, velike količine tople vazdušne struje.
 • Toplotno izolovana transportna ručka omogućava siguran i jednostavan transport na sledeće mesto primene, gde se plinska grejalica zahvaljujući dodatnim gumenim nogicama može postaviti bez klizanja.

Ukoliko se traži izuzetna instant toplota za gradilište, radionicu, štalu ili staklenik, onda svi putevi vode do plinske grejalice. Jer gas je jeftin energent – a u kombinaciji sa povoljnim plinskim grejalicama serije TGH-E to je jedno od najjeftinijih rešenja za trenutno zagrevanje.

Plinske grejalice iz TGH-E serije

TGH-E serija za svaki zahtev nudi odgovarajuću snagu grejanja

Zavisno od veličine prostorije i potrebe za grejanjem i za sve individualne potrebe na raspolaganju se nalaze odgovarajuće plinske grejalice iz serije TGH-E:

 • za prostorije veličine do 100 m³ plinska grejalica TGH 11 E sa 10 kW grejne snage,
 • za prostorije veličine do 150 m³ plinska grejalica TGH 16 E sa 15 kW grejne snage,
 • za prostorije veličine do 300 m³ plinska grejalica TGH 31 E sa 30 kW grejne snage.

Prednosti plinske grejalice:

 • Mobilna plinska grejalica na propan sa do 30 kW grejne snage
 • Termostatski i senzorski zaštitni uređaji za maksimalnu sigurnost
 • Zasebni tasteri za protok gasa i piezo paljenje radi zaštite od neželjenog aktiviranja.
 • Otporna, robusna metalna konstrukcija
 • Toplotno izolovana ručka za nošenje
 • Grejni top u praškasto lakiranoj izvedbi od rebrastog aluminijumskog lima
 • Gumene nogice za oslanjanje bez klizanja
 • Turbo ventilatori za maksimalnu toplu vazdušnu struju
 • Rad ventilatora je moguć i bez funkcije grejanja
 • Reduktor pritiska i crevo za gas su već sadržani u obimu isporuke

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo