Trotec-umetač podova
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HighPerformance
 3. Sanacija­poplava
 4. Zubehör Dämmschichttrocknung
 5. Podni umeci

Trotec-Podni umeci

Optička rekonstrukcija lako

Kada se kod šteta od vode mora sušiti pregradni sloj, onda često smetaju podovi kao što su pločice, prirodni kamen ili parket.

Ako se obloga popravkom štete ili sušenjem uništi, onda se u najgorem slučaju mora obnoviti cijeli pod. To nije samo vkaišski zahtevno i skupo, nego sa sobom donosi i znatno oštećenje prljavštine, prašine i buke.

Ako se pločice ne mogu izvaditi bez uništavanja niti nabaviti rezervne pločice, onda je upotreba Trotec-podnih umetaka optimalna alternativa za sanaciju.

Sa Trotec-umecima za optičku rekonstrukciju podova nakon šteta od vode, mogu se da smanji trajanje i lezure pripreme sušenja.

Svi Trotec-podni umeci su kvalitetni proizvodi i dostupni za skoro svaki dekor kao odgovarajući pandan. Visoka kakvoća garantuje potpunu rekonstrukciju upotrebljivosti Vaših podova.

Dodatno se određivanjem atraktivnog rastera polaganja postiže vizuelno poboljšanje.


Sa Trotec-podnim umecima u samo par radnih koraka do savršenog rezultata

Određivanje mreže polaganja

Korak 1: Određivanje rastera polaganja

Kod zajedničkog obilaska površine za sušenje sa Vašim kupcem sledi odabir dekora koji odgovara podu. U nastavku se odredi raster, kod kojeg – pored bušotina potrebnih za tehničko sušenje – se dodatno mogu planirati dekorativna bušenja za skladno polaganje.

Unošenje dubinskih i plitkih bušotina

Korak 2: Stvaranje dubinskih i plitkih bušotina

Na osnovi određenog modela polaganja se sada buše sve potrebne plitke rupe za umetke. U nastavku sledi dubinkso bušenje za sušenje do pregradnog sloja.

Sušenje pregradnog sloja

Korak 3: Sušenje pregradnog sloja

Kada su napravljene sve dubinske rupe, može se započeti sa sušenjem pregradnog sloja.

Ugradnja Trotec-umetača podova

Korak 4: Polaganje Trotec-podnih umetaka

Nakon završetka sušenja se sve dubinske rupe prvo pune do određene visine dekorativnih plitkih rupa, onda se podni umeci lijepe i postavljaju u sve bušotine i – prilagođen bojama postojećeg poda – fugiraju.


Prednosti u praksi:

 • Smanjenje troškova ekstremno manjim utroškom sanacije
 • Sav utrošak se može unapred kalkulirati – bez neočekivanih naknadnih troškova
 • Znatno kraće trajanje sanacije
 • Brzo ponovno korišćenje određenih prostorija
 • Minimirano opterećenje prašine, prljavštine i buke
 • Fleksibilno pozicioniranje – odgovara svim sistemima
 • Opširan asortiman boja i dekoracija
 • Rješenje bez licence i ugovora


Sa originalnim priborom kompanije Trotec se obrada naših podnih umetaka odvija brzo i profesionalno. Preporučujemo da se svi otvori načelno izrađuju u centru pločice. Trotec podni umeci su fleksibilno primenjivi pa je naravno izvodljiva i svaka druga mustra postavljanja.

Podni umeci - pribor

Odgovarajući pribor za podne umetke: Dupleks kruna za bušenje, vertikalna bušilica za mokro bušenje, šablon za štemovanje, diskovi za zatvaranje - sa njima uspeva svaka sanacija!


Kupcu stvoriti dobru podlogu

Sa Trotec-podnim umecima vrlo jednostavno

Trotec-podni umeci su u raznovrsnim varijacijama dostupni kao standardna, intarzijska ili metalna izvedba i mogu se umetnuti bez problema u standardne rupe bušenja. Svi umeci su visokovrijedni kvalitetni proizvodi i dostupni za skoro svaki dekor kao odgovarajući kontrast. Za korištenje naših podnih umetaka nije potrebna licenca niti skupi uređaj za specijalno bušenje.

Mi Vam nudimo samo jednu licencu: Onu za štednju novaca!

Jer ne možete samo štediti do 80 % troškova u poređenju sa novim polaganjem pločica i pored toga još i majstora za pločice – naši podni umeci su i znatno povoljniji nego usporedivi konkurentski proizvodi. Zato je primena naših podnih umetaka ekonomski vrlo atraktivno i stvara Vam sigurnu prognozu uspjeha za sanaciju, na osnovi koje Vi i osiguravatelj možete solidno kalkulirati. Sa optičkom rekonstrukcijom sa Trotec-podnim umecima štete od vode mogu brzo i povoljno biti sanirane. To povećava dobit i istovremeno zadovoljstvo Vaših kupaca.